Топ 10: Табелите, мемето и още...


3 август 2021
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Табелите
Вместо досегашните „ul.” и „bul.”, новите изчистени табели с имената на улиците в София за пръв път ще проговорят на правилен английски. И ще се опитат да вдигнат визуалното ниво на града ни. Разработва ги Филип Бояджиев – дизайнер, който следва максимата „това, което не помага, пречи“. Съгласни.


Реколтата
Не е новина, че съществува такова нещо като градско градинарство (тоест не ти трябва непременно вила на село, за да си гледаш дребни плодове, зеленчуци и билки – може и на терасата). Тук сме просто да похвалим босилековата си реколта и да ви кажем колко благо е да късаш от саксия, вместо да купуваш в пликче от магазина.


Сериалът
Армагедонът наближава, армиите на рая и ада се мобилизират, а един ангел (Майкъл Шийн) и един демон (Дейвид Тенант) сформират общ юмрук, за да намерят антихриста и да спрат края на света. Бестселърът на Тери Пратчет и Нийл Геймън е гръбнакът на сериала Good Omens по Amazon. Бързо изгълтайте сезон 1, защото 2 се задава.Приложението
Наричат го „анонимен антисоциален ап“, понеже няма профили и лайкове. Minutiae те сръчква в случаен миг, за да снимаш и размениш с непознат онова, което е пред очите ви. Щракаш напосоки и рядко е естетично, но печелиш друго: поглед към случаен ъгъл от света и албум с лични моменти, към които е сладко да се връщаш после. Вече и за Android.Новите обитатели
Двугърбите камили са от критично застрашените видове, които в дивото се срещат единствено в Китай и Монголия. Ето защо Софийският зоопарк празнува пристигането на 4 такива млади животни от Унгария – родствено несвързани помежду си, което значи, че след някоя година може да чуем и за бебета, родени тук.


Лейката
В тази жега не само човеците се нуждаем от редовно пулверизиране. Босилекът от предната страница щеше по-често да ни клюмва без икейската лейка VATTENKRASSE. Толкова е красива (отгоре на това, че е удобна за по‑високостоящите саксии), че си я държим на видно и вече няма шанс да забравим да се погрижим за домашната зеленина.


Инстаграмът
Бебе работи с миксер, бебе играе с пушка, мъниче се спуска стремглаво към ограда от бодлива тел... Такива сюжети от ежедневието „документира“ един баща на onadventurewithdad. Всичко, много ясно, е шега – таткото фотошопира всеки ден нов снимков материал, който да праща на жена си, щом го пита „децата добре ли са?“.
Фотоапаратът
Бяхме до PhotoSynthesis да извадим една лента, но се разсеяхме пред витрината с камери за моментни снимки и сигурно ще ни разберете. Вместо суперпопулярните в последно време Instax-и окото ни хванаха два крещящи модела Polaroid – единият се закача с Кийт Харинг, другият напомня златните времена на MTV.


Мемето
В мрежата изплува тази прастара карикатура и светът се запита – дали не открихме най-първото меме в историята, прадядото на жанра Очаквания vs. Реалност? Рисуванa е за списанието Wisconsin Octopus и се е появила в печата за пръв път някъде между 1919 и 1921. Изглежда хуморът от днес не е съвсем от днес.


Новите линии
Авиацията все още не успява да достигне нивата си отпреди пандемията, но бааавно се движи натам. Освен че трафикът малко по малко се вдига, скоро още няколко дестинации ни стават по-близки. От август например вече можем да кацаме директно в Тирана, а Букурещ и Варна стават на един нискотарифен полет разстояние.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.