Топ 10: Картата, архитектурата и още...


16 август 2021
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


КАРТАТА
„Не всеки, който се скита, е изгубен“ е мотото, заключено в новия проект на илюстраторката Моника Янева. Скреч картата ѝ със 100 епични планински хижи в България е 3 в 1 – едновременно изкуство, достойно за рамкиране, дневник на вече покорените върхове и пищов с идеи за бъдещи преходи. За 39 лв. от planinari.com.


АРХИТЕКТУРАТА
Културно-историческият комплекс Ченгене скеле тъкмо отвори врати край Бургас – с музейни сбирки около рибарството и историята на едноименното селище. Венелин Шурелов е намесен в тях, така че все повече искаме да видим с очите си какво се е получило, но отсега ръкопляскаме на МОТТО architectural studio за дизайна на сградите.


КУКЛИТЕ
Mattel – компанията майка на Барби, извади 6 нови кукли, двойнички на реални жени, излезли на фронта във войната с Covid-19. Някои са доктори, други – учени, трети борят расизма в болниците по време на пандемията... Ето ги по-добрите модели за подражание, с които да се заобиколи хлапето ви.


ДЕКОРЪТ
За градските карти и заострените глобуси на enjoythewood.com ще си говорим друг път. Сега се прехласваме по 3D картите им на света, направени от дърво. Вашата може и да свети, да е шарена, да се гравира, да акцентира на конкретна локация... Всичко може на практика. Включително да се свали лесно от стената, ако ви писне или предстои ремонт.СМОКИНИТЕ
Не отказваме смокини под каквато и да е форма, но сушените са ни най на сърце. Първо, защото успешно заместват шоколада, когато имаме нужда от нещо-сладко-веднага, и второ, понеже една хапка съдържа половината полезни фибри и минерали, от които се нуждаем дневно. Трето няма, защото не останаха.


НОВИЯТ СЕЗОН
Джилиън Андерсън спря да е просто Скъли от Досиетата Х, откакто я видяхме като Маргарет Тачър в Короната, но е не по-малко велика и като майката терапевтка в Секс образование (Sex Education). Имате малко време да наваксате с първите два сезона, ако сте изпуснали, защото нецензурната английска забава се завръща по Netflix на 17 септември.РАЗМЯНАТА
Не знаем при вас как е, но при нас най-добре се развиват не растенията, купени от магазина, а онези, откраднати от улицата или чупнати от саксията на приятел. plantexchangebg разбира това. Затова го играе платформа за размяна на всякакви зелении между инстаграм последователите си. А вие какво имате за подаряване?
УСЛУГАТА
На cameo.com всевъзможни популярни лица (от Алис Купър или фронтмена на Simple Plan до Нощния крал от Игра на тронове или съседа мистър Хекълс от Приятели) приемат поръчки за персонални видео поздрави срещу не особено големи суми в долари. Ето го перфектния шантав подарък за ЧРД.
ИНСТАГРАМЪТ
Ако вече ви стана досадно да гледате перфектни трапези в инстаграм, но все пак понякога се чудите какво ядат другите, този профил е за вас. Човекът зад qdoh_be си хапва страшни работи, които обаче никога няма да ви покаже. Точно там е шегата. Ето тук например гледаме остатъка от неговите гофрети с шоколад върху палачинки с шоколад.
СОРТЪТ
Карл Барнс – фермер от Оклахома, наполовина чероки – решава да уважи корените си, като дълги години събира, възстановява и миксира традиционни сортове царевица. Така на нивата му с времето започват да изникват все по-интересни кочани – като Glass Gem царевицата, която днес е интернет сензация заради бонбонените си цветове.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.