Топ 10: Обичта, рисунките и още...


30 август 2021
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ХАШТАГЪТ
Когато ви се плаче от булеварден прах и имейли, но пък нещо ви възпира да отскочите до вилата, на помощ идва Instagram. Хаштагът #инстаселобг се пълни с кадри от бавния живот на другите, с които да си доставите поне визуално удоволствие, докато мечтаете за боси крака, сламени шапки и ядене на неща без опаковки.

РИСУНКИТЕ
Артисти на едноцифрена възраст рисуват каквото им скимне (от „ходдог“ до пръцкащ динозавър) под колективното име Blob Unicorns. После някой възрастен превръща творенията им във велики тениски, суитшърти, шапки и бебешки бодита. Част от прихода им е за благотворителност. Другото е за художниците. Подкрепяме ги през blobunicorns.com.


ОБИЧТА
Доста празно ти става, щом върнеш кутрето, което си наглеждал няколко дни, на истинските му стопани. Да, къщата ти е мазало и будуваш от драскащите по паркета нокти нощем, но да те посрещат с махаща опашка и да те преследват през стаите по цял ден е незаменимо признание. Това тук е бебето Арабика и е точно толкова луда, колкото е сладка.


ДЖАДЖАТА
PoooliPrinter е джобен принтер, с който работата е игра (не само защото и на вид прилича на играчка). Не яде мастило, а печата чрез термо технология и му задаваш задачи директно през телефона. Става за маниаците по колажиране и скрапбукинг, става и за обикновено складиране на моменти във фотоалбуми. Стотина лева и е ваш.


ЗАВРЪЩАНЕТО
Фенове на Сексът и градът, ликувайте! Иконичното шоу се завръща по HBO в края на 2021 под името And Just Like That..., барабар с три от главните си героини (без Саманта). Идеята не е да гледаме как 50-годишни жени правят същото, което са правили на 30, а да видим къде наистина биха били в животите си днес. Пандемията също е част от сюжета.ШОУТО
Комикът Джон Клийз скоро ще изригне с ново шоу по британския канал Channel 4. John Cleese: Cancel Me ще изправя лице в лице хора, попаднали под обстрел заради свои думи или действия, засегнали някого, и активистите, които водят подобни атаки. Не за сеира, а за да прецениш сам за себе си от коя страна на „кенсъл културата“ заставаш.КОЛАБОРАЦИЯТА
Вълните на морето са жени, започва едно красиво стихотворение на Евтим Евтимов – същото, което вдъхновява хората от българския бранд Трето колело да се обадят на Розалина Буркова, за да превърне поезията в илюстрация. Вече може да я носим върху унисекс тениска срещу 45 лв. от tretokolelo.com.


ТРЕЙЛЪРЪТ
„По време на коледните празници с кралското семейство в имението Сандрингам Даяна решава да прекрати брака си с принц Чарлз.“ Толкова знаем за филма Spencer, който излиза през ноември. От трейлъра, топъл-топъл от фурната, разбираме още малко: че Кристен Стюарт визуално не е съвсем Даяна, но ще ни накара да повярваме, че е точно тя.ДЕКОРАЦИЯТА
Казват им suncatcher, защото, ако ги закачиш да висят край прозореца, хващат слънчевите лъчи и ги разпръскват из помещението като отблясъци с цветовете на дъгата. Има и доста кичозни, но тези от безцветно стъкло, увиснали на най-обикновена връв или прозрачна корда, хванаха мерника ни. Търсете в гиганти като Amazon, eBay и AliExpress.


КОМИКЪТ
Когато губи работата си заради Covid-19, сенегалецът Каби Лам започва да влага времето си в снимане на смешки за TikTok (@khaby.lame) и Instagram ( khaby00). Сега вече е милионер, понеже нишата му се оказва добра – кратките му видеа осмиват лайфхакове, които уж правят живота по-лесен, а всъщност май повече го усложняват.  
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.