Топ 10: Опаковането, предсказанието и още...


14 септември 2021
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Опаковането
От дни следим тук как един от ечтаните проекти на Кристо се превръща в реалност - Триумфалната арка в Париж да бъде опакована в отличителния му стил. Инсталацията L'Arc de Triomphe, Wrapped ще стои до 3 октомври, но ако нямате път натам, поне минете през СГХГ за изложбата Кристо и Жан-Клод. Живот=Творби=Проекти.
Мястото
Хидропарк Казичене е една от добре пазените тайни на източна София, така че ако не бяхте чували за него досега, добре дошли в клуба. В езерото ловите риба или пробвате водни ски и уейкборд, а ако не ви се мокри, пак има защо да отидете - барът отстрани ще ви обърка за момент в Казичене ли сте, или на някой бряг доооста по на изток.
Инстаграмът
Какво са "екстравагадно", "великолетен" и "хабибитат"? Питайте nikolaigerov, който редува измислени понятия, игри на думи, поезия и бъзици с имената на разни известни марки в Instagram галерията си, която на всичкото отгоре е и доста естетична.Подкастът
Писателят и мотивационен лектор Саймън Синек (който избухна с едно видео за милениълите, потърсете го) вече има и подкаст. A Bit of Optimism започва приятно с топъл епизод за любовта и продължава с разговори с различни вдъхновяващи хора. Обещанието е, като свалим слушалките, да сме малко повече оптимисти, отколкото нещо друго.Приложението
Някои ползват Milanote като ап за организиране на деня си, други – като споделена работна папка, трети – като муудборд. Прилича на микс между Pinterest, Google Docs и една от онези дъски за навръзване на улики от кримките. На нас ни е безценен помощник в планирането и визуализирането на интериорните промени у дома.Полетите
Младата българска авиокомпания GullivAir (бонус точки за името) се цели високо – в директните полети от тук до места, докъдето последно ни е возила Балкан. Като САЩ например. Но и други добри новини има – благодарение на нея Бургас стана още по-добре свързан със София, а Русе (където летището засега спи) може да го последва. Стискаме палци.


Трейлърът
22 години след началото си Матрицата се завръща. На режисьорския стол е Лана Лашовски, а пред камерата пак застават Нео и Тринити – в Сан Франциско от близкото бъдеще, сякаш загубили спомен за всичко, случило се досега. Ако Matrix Resurrections е толкова добър, колкото трейлъра си, нямаме търпение да дойде декември.Модата
Казват, че всяка нова идея е добре забравена стара и модата го потвърждава. Но докато чакаме ниската талия, броката по крачолите и още извращения (или гениалности?) от онова време да се завърнат, разглеждаме 90smilk, за да си припомняме нормалностите на деветдесетте.
Киното
Отдавна не бяхме се пускали към киното на Гладстон 8 за неговото неустоимо лятно 3 в 1: тих двор, сгушен между кооперациите + хубав филм, който гледаш на слушалки + нещо за пиене, включено в билета от 10 лв. Кинодворът на G-8 не е нещо ново, но ако скоро (или никога) не сте били, последните топли дни от годината са удобен повод да опитате. 


Предсказанията
От опит казваме – става и за скептици. Астрологичният ап The Pattern чертае карта на теб като човек, а после редовно дава насоки в стил „влизаш в тримесечен период, в който трябва да затвориш стара рана“. Достатъчно мъгливо, че да избереш сам за коя рана става дума. Може да не е истинска наука, но понякога е точното побутване, от което имаш нужда. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.