Топ 10: Мемето, музеят и още...


15 декември 2021
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Мемето
Запознавали сме ви с Xavier, комедиант и автор на мемета, но сега насочваме вниманието си към конкретна негова „творба”, достойна за... ами, не знаем. Ако не за лайтмотив на живота като цяло, то поне за заглавия на определени периоди от него. Това не е най-мотивиращото нещо, което можем да ви кажем преди настъпването на Нова година, но знаете – самоиронията е висша проява на чувството ви за хумор.

Шоколадовото вино
Свикнали сме да съчетаваме бисквитките Орео с мляко (облизваш, потапяш и така нататък), но от Barefoot ни изненадват с червено вино. Вкусът му включва нотки на череша, къпина, нюанс на дъб за приятен завършек и, естествено, познатия шоколадов вкус на Орео. Чували сме, че виното и шоколадът вървят добре. Какво пък, при толкова много странни винени смеси, тази може и да се окаже супер.


Коледното настроение
С наближаването на Коледа Сам вкъщи започва да ни преследва буквално отвсякъде. AirBnb яхват вълната и предлагат прословутата къща, в която Кевин Маккалистър прекара една незабравима Коледа (докато останалата част от семейството замина за Париж), под наем за празниците. Къщата се намира някъде в Илинойс, САЩ. Далеч ни е, слава Богу, но кой знае?


Пътят до работа
През изминалите 24 месеца се нагледахме на доста странности, затова приемаме новината спокойно. Преди броени дни германски съд постанови, че мъж, подхлъзнал се, докато се придвижвал от леглото до бюрото си в режим на хоум офис, има право на обезщетение за трудова злополука. Имайте го предвид.


Музеят
Когато разглеждаме музеи в чужди градове и държави, не пропускаме да минем и през прилежащия им сувенирен магазин. Затова сме супер доволни, че Националният природонаучен музей отвори свой магазин в началото на декември. Там ще открием дизайнерски артикули, свързани с науката, природата, нейното опазване и устойчивия начин на живот. Отиваме да проверим какво ще ни грабне окото, защото, както знаете, сме луди по науката и отговорни към природата.


Подкастът
Познаваме я като актриса, познаваме я през музиката (Овъртолихме се, Край на света или Писмо в бутилка), познаваме я и през социалните мрежи (помним разказите ѝ за бретона и неговия собствен живот или обясненията на редки думи като перделък), а наскоро открихме и подкаста ѝ. Свободно падане на Лили Генова е в Spotify. За по-приятна сряда.Ремонтът
След 30-годишно прекъсване, самолетите отново ще порят въздуха над Русе. Гражданските полети София-Русе (и обратно) ще бъдат въз-обновени, след като започна ремонт и реновиране на сградата на летището край русенското село Щръклево. Полетите ще стартират най-вероятно през идната пролет, а дотогава имаме време да си измислим причина, за да проверим как се каца на обновеното летище.


Емоджи миксът
Хрумвало ли ви е да създадете шантава смесица от емоджита, за да илюстрирате по-специфичните си емоционални състояния, като например: всичко ни е ток, жица, чук и бомба. Е, вече имаме късмет да проверим как би изглеждало това, като комбинираме емотикони чрез Emojimix на Tikolu. Опциите са две – генерираме микс по произволен начин или сами избираме кои емотиконки да слеем. Резултатите са “ток, жица, чук и бомба”, заклеваме се.


Бирата с кауза
Ако сте любители на бирата, вече имате втора причина да не пропускате да ударите по една-две и това е каузата. Инициативата на Harmonica Нищо-нещо превръща хранителни „отпадъци“ в пълноценни и качествени продукти. Пшенична бира се прави от български пшеничен малц, стар хляб, немска мая и хмел. Цената ѝ е 3.75 лв. за 330 мл. Ще я намерите на kashonharmonica.bg.


Хари Потър риалити шоуто
По случай 20-годишнината от излизането на първия филм за световноизвестния магьосник, Хари Потър: Турнир на домовете в Хогуортс (достъпен в HBO) събира фенове от цял свят и им предлага шанса да защитят честта на любимия си дом в Хогуортс: било то Грифиндор, Хафълпаф, Слидерин или Рейвънклоу. Водещ на шоуто е Хелън Мирън, за повечко класа. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.