Топ 10: Инфлуенсърът, бурканите и още...


4 януари 2022
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Инфлуенсърът
„Казвам се Момата Барби, българка съм и живея на село“, гласи биото на @momatabarbieInstagram лайфстайл инфлуенсър от ново поколение. Момата копае градини, катери Витоша, замесва питки, вади кръста от водата, но и практикува йога, протестира, гласува и се ваксинира. И е по-приятна за следване от повечето одушевени инфлуенсъри.Календарът
Ася Колева, която движи магазина за хартиени произведения Бяла лодка, за първи път пуска сред тефтерите, плакатите за оцветяване и останалите си красоти да плува и един годишен календар. Хартията му е от хубавата, има място да си пишеш важни неща, а 12-те илюстрации после могат да се преизползват и като принтове. Струва 29 лв. от lodkata.com.


Ударът
Не ни е срам да си признаем, че по празниците скочихме до Одрин, за да се слеем с тълпата, която се възползва от стойността на турската лира напоследък. Не останахме с празни ръце – шест броя от любимите шарени купички вървят колкото един брой от същото, ако го търсиш на Женския пазар. Сега само остава да забъркаме и шест вида дип за вечеря да отпразнуваме удара.


Колаборацията
Тома Роман е художник и аниматор, който се гордее с двама малки синове, също запътили се към кариера в изкуството. Засега рисунките им са по детски разкривени, но – забелязал неподражаемото въображение в тях – баща им хваща хвърчащите им произведения и ги превръща в сложни илюстрации с аниме привкус. Следим ги на thomasintokyo.
Греяното вино
Коледните базари вече хлопнаха врати, но дали сте се замисляли, че грея-ното вино е кеф, който можете да си доставите също толкова лесно и у дома? По празниците тест-вахме няколко мик-са подправки за целта и връчваме златния медал на този от teateam-bulgaria.com – с дъх на канела, джинджифил, портокалови корички, китайски карамфил и анасон.


Инсталациите
Запленен фен на фотокнигите, литературният критик Томас Джаксън решава сам да хване фотоапарата. Първо снима улична фотография, после минава на пейзажи, а днес специалитет са му фееричните инсталации от тюл, чаши и чинии, хартия и други многоцветни материали, които снима в природна среда. Извънземно е.
Книгата
Да споменеш, че търсиш да възстановиш в библиотеката си любимата книга от детството (Български приказки на Николай Райнов със страховито-великите илюстрации на Любен Зидаров) и няколко седмици по-късно да я намериш сред подаръците за рождения си ден. Безценно е да знаеш, че любимите хора хем те чуват, хем те слушат.


Уютът
Бяхме забравили топлия комфорт, който върви ръкав за ръкав с хубавия халат за баня – от години се увиваме с добрата стара кърпа, но при едноцифрени температури навън по-голям уют от това да не трепериш и свиваш голи рамене няма.


Бурканите
Създаден в зората на пандемията, @glazart.studio в Instagram не ни дава информация чии талантливи ръце стоят зад този профил, но затова пък ни кара да слюноотделяме с всяка следваща снимка. Бурканите с ретро привкус, красиви цветове и дъх на уникалност са ни по-апетитни дори от това, което бихме съхранявали вътре.
Панталонът
По етикет е клин, но за нас си е чист панталон – от изкуствена кожа, за 45.95 лв. от Zara. Прави краката по-дълги и елегантни от истината, не стяга, а освен всичко това се бори и за бонус точки с добрата си подплата, заради която зимата е (топла) песен.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.