Топ 10: Новият сезон, фенството и още...


19 януари 2022
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Новият сезон
Тъмните теми и проблемният тийн свят се завръщат във втори сезон на Еуфория. HBO драмата повдига вечните супер сложни въпроси за любовта, идентичността, секса и наркотиците. Мракът преобладава в сезон 1, а пилотният епизод на сезон 2 не обещава разведряване. Ако сте новаци, това е предупреждение.Фенството
Заклинанието Лумос е магията, с която Хари Потър и приятели запалват „фенерчето“ на магическите си пръчки, когато имат нужда от светлина. С Нокс пък дават команда за обратното. Може би все още не знаете, но вашите iPhone и Android устройства могат да правят съвсем същото (разбирайте – да запалват фенерчето), но с помощта на Siri. Опитайте.


Островът
В Швеция има около 221 831 острова. И някои от тях се продават. Има такива, на които ще намерите само няколко дървета и нищо повече, а на други вече са построени луксозни традиционни къщи. Зависи какъв е вашият остров мечта.


Книгата
Защо спим привлече вниманието ни с широкия обхват на засегнатите теми - от сънищата и последиците от липсата на сън до предлагане на решения за справяне с подобни проблеми на обществено ниво. Всеки раздел е обяснен ясно и подкрепен от доказателства. Това е може би единствената книга, чийто автор ще е щастлив, ако ни види приспани.


Spotify таймерът
Още ли използвате таймер, за да приготвите паста? Това е тооолкова old news. В профила на Barilla в Spotify са качени осем плейлиста, съобразени с идеалното време, за което пастата ви ще бъде напълно готова. Чакането се превръща в откриване на музика, а кавърите на всеки плейлист са дело на осем италиански артисти с международна слава.
Палтото
Колекцията Longing For Sleep Unique е на естонската дизайнерка Марит Илисън, наричана още „поетесата на облеклото“. Палтата, изработени ръчно от оригинални съветски вълнени одеяла, се продават от 2013 срещу скромната сума от 2000 до 3000 евро.


Речникът
Официалният правописен речник на българския език ще бъде дигитализиран, осъвременен и свободно достъпен в интернет. Той ще бъде част от онлайн платформа за езикови ресурси и проверка на правопис, правоговор и граматика, разработена от БАН и налична за ползване от 2023.


Откритиетo
Известна британска галерия продава съвременно изкуство от 2018 насам и чак сега стана ясно истинското име на автора: Роко Ричи, синът на Мадона, който тайно работи като художник под псевдонима Rhed. Картините на Rhed се предлагат в Artsy, където цените варират от 17 000 до 32 000 долара.


Видеото
Астронавтите на борда на Международната космическа станция трябва да променят доста от ежедневните си навици. Да отидеш до тоалетната например е мъчително. Приготвянето на храна, както показва астронавтката Меган Макартър във видеото Making Food In Space with NASA Astronaut Megan McArthur, също е много различно. Но оказва се, много по-лесно.Профилът
Инстаграм предлага прекрасна възможност за интровертите - общуване от уюта на собствения ни дом, от леглото, в произволни, удобни за нас часове. Какво да не му харесваш? Животът на интровертите в шеги и закачки на i.am.introvert. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.