Топ 10: Завръщането, признанието и още...


15 февруари 2022
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Завръщането

Трътлестото малко извънземно от избухналата планета Мелмак се завръща в българския ефир. Всеки делничен ден от 20:00 по bTV Comedy се наслаждаваме от сърце на....ммм, как да го кажем по-деликатно? Пиперливите шегички на Алф.Подаръкът
Празникът на шоколадовите бонбони и балони във форма на сърце отмина, обаче ние изнамерихме жесток подарък, който да имате предвид за предстоящи поводи. В whitemarket.info има и доста други топ неща.


Играта
Wordle е новата игра с думи, която ще ви закачи безвъзвратно. Имате шест опита, за да познаете петбуквена дума, а най-милото е, че започва като любовна история: създадена е от софтуерен инженер специално за неговата половинка. Няколко месеца по-късно феновете сме вече 300 000.


Сериалът
Отгледани от вълци вече навлиза във втория си сезон, а някои от нас още не са подхванали първия. Не знаем дали е добре или зле да бъдеш отгледан от вълци (на Ромул и Рем им се е получило), но името на Ридли Скот в тази сай-фай поредица ни обещава закачане.


Гледката
Съжаляваме горещо, че не живеем във вселената на Хари Потър, където снимките във вестниците оживяват, за да видите онова, което искаме да ви покажем. Този линк ще ви разкрие страхотната гледка на северното сияние над Лапландия.


Признанието
Учените от Института по математика и информатика към БАН са поставили нов световен рекорд за разработен алгоритъм, който може да доведе до технологичен пробив в използването на квантови компютри. Алгоритъмът ще има широко приложение, особено в областта на AI. Поздравления.


Сезонът
Ако не сте гледали първия сезон на Фондацията – епичната сай-фай драма по романите на Азимов, е време да наваксате. На хоризонта се задава сезон номер 2, където освен обичайния каст ще видим още 10 нови герои. Колкото повече мистериозни лидери и поводи за отмъщение – толкова по-добре, нали?Рекордът
Световната метеорологична организация официално призна светкавица, паднала през три американски щата и дълга 477 мили, за най-голямата в света. Близостта на светкавица на снимка е красива, но не и ако сте в полето, на плажа или на висока метална конструкция.


Иновацията
Освен на мебели и на понякога неоправдано сложни упътвания шведската верига ИКЕА е синоним на кюфтенца. Сега традицията среща технологиите и компанията представи своите 3D принтирани еквиваленти. При това веган. Ние може да не сме прави, но кюфтетата без месо не ги одобряваме.


Оупънингите
Отварящите кадри на норвежкия сериал Времеви имигранти си заслужават. Ставаше ни любопитно всеки път, докато гледахме как главните герои се движат из града, пълен с диваци, викинги, романтици от XVIII век и съвременни норвежци. Първият сезон бива, а вторият е супер завързан.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.