Вратите на града ІІ


18 април 2013 текст Дани Николова, снимки Владимир Томашевич
Наблюдаваме с особен интерес нещата, които преливат и се смесват, за да бъдат непредвидими. Като пролетта, която е едновременно и слънце, и студ, брегът, който е едновременно и суша, и вода, залезът, който е и светлина, и мрак и вратите, които са едновременно и вход, и изход.


Преди година ви показахме поредица красиви софийски врати, но продължихме да ги забелязваме. Сега ви представяме втора част от нашата колекция без многословни обяснения. Само няколко цитата – всеки изход е вход за някъде (Том Стопард, Розенкранц и Гилденщерн са мъртви), има неща, които познаваме, и такива, които не знаем и помежду им стоят дверите на възприятието (Олдъс Хъксли), когато еднa врата се затръшне, друга се отваря (Боб Марли).


А ако вратите са здраво заключени, не унивайте и не предавайте начинанието, ами опитайте да се шмугнете през прозореца (съвет от самите нас, разбира се – метафоричен).
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088