Топ 10


3 септември 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Мостът
Пешеходният Golden Bridge, виещ се на 1400м в планините на Виетнам. Каменните шепи, в които лежи, изглеждат вековни, но всъщност са изкуствено състарени – красива измама, завършена за година. Значи можело хем хубаво, хем бързо.


Сериалът
Ема Стоун и Джона Хил изглеждат изтерзани в новата лудница на Кари Фукунага (баща на първия Истински детектив) – Maniac, която тръгва от 21 септември с Джъстин Теру в престилката на лекаря, който експериментира с тях. Maniac е, а ние го чакаме.Масата
Ако графитите ви разфокусират, нека помогнем - масата е на първия етаж, гледа към караваната на Rolling Dogs и винаги е празна, защото към нея няма нито стълба, нито врата… "за да не се търкулне някой от там след две бири", казва вътрешният ни глас.


Стрелките
В Дойче Веле пишат, че след вота за лятното часово време, ЕК ще изпълни желанието на 80% от гласувалите 4.6млн европейци, а то е… да се спре с бутането на стрелките! Което значи, че на 28 октомври ги връщаме към нормалното и забравяме за тях.


Експедицията
Казва се Софияда и ако си мислите, че градът няма с какво да ви изненада – запишете се за обиколката по време на квАРТал (15-16 септември). Целта е да минеш по маршрут със задачи (и знания по пътя) за 90 минути, а първата стъпка е на @sofiadabg във фейсбук.


Видеото
Задържаме слънцето още малко с новата (попкултурна) анимация на Childish Gambino Feels Like Summer, в която цял квартал известни играят специални роли, но трябва и специално взиране, ако държите да ги разпознаете. Е, Кание се разплакал, голяма работа.Вазите
От електрическа крушка или епруветка само за 20лв. Засякоха погледа ни на moandbo.com, където майсторите коват с двете си ръце и лампи, часовници, папийонки (от бор, венге, липа, орех или бук), които ей сега бихме прибрали на топло у нас.


Прегръдката
Скулптурата на Ода Жон започна пътешествието си от брега на Варвара, а ние чакаме някой да пусне кадър и следим инстаграма @the_caress_project, защото сме на бетона на Шишман, а пък искаме да усетим сливането между човека, изкуството и природата.


Гледката
Понякога се стремим към Копитото, за да погледнем София отгоре, а друг път ни стига да легнем по гръб на одеялото след два сандвича със снежанка и да гледаме нагоре към короните. Най-после в главата е тихо. Само едно листо пада без никакъв звук.


Магазинът
Двамата мъже зад Art.E ваят ръчен порцелан от 5 години и най-накрая отварят свой магазин – на Веслец 17. Пада се точно в зоната на квАРТал, затова и на 14 септември ни притеглят не само с хубави чаши, но и с акробатика на една гума. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.