Топ 10


1 август 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ТРЕЙЛЪРЪТ
Дано Кристофър Нолан не чете това: доста смело сравняват неговия Интерстелар с новия Ad Astra, в който Брад Пит, с влажни очи зад скафандър, търси изгубения си в Космоса баща. В края на август го гледат на Венецианския фестивал, ние търпим още.


КНИГАТА
Хората тук се извиняват, че харесват Елиф Шафак, но в Англия тъкмо сложиха новата й книга в дългия списък за Букър. Авторката е разследвана в Турция, защото пише твърде смело за насилие и политика. Остава ние смело да четем – и на български скоро?


ПТИЦИТЕ
Ако сте към южното Черноморие, скочете до Пода – орнитоложки център край Бургас с близо 300 вида птици. Няма да ги дебнете дълго в паланка – местността гъмжи от смешни екземпляри, които джапат в езера, и грация на дълги кокили и с мощни крила.


СЕРИАЛЪТ
Wu-Tang: An American Saga тръгва на 4 септември като истина-с-фикция за събирането на клана от бандити музиканти през 90-те в Ню Йорк. Достатъчно пъти са ги наричали най-добрата рап група на всички времена, за да чуете как нареждат и собствената си история.
ЕКРАНИЗАЦИЯТА
Стоманен редактор – това спира розови клишета да влязат в колонката за любов Modern Love на New York Times, където са допуснати само нелепо добри и неочаквани дози живот. Сега с премрежен поглед чакаме октомври, когато идва сериал, вдъхновен от тях (подкаста го въртим отдавна).КНИЖАРНИЦАТА
Издателство Рибка най-после изплува офлайн и пуска котва на 6-ти септември 37. Минавайте с хлапетата след 2 август да шарите из рафтовете с техни (и някои избрани чужди) книжки – уловът ви е гарантирано разкошен.


ДЯВОЛСКАТА ПЪТЕКА
От родопското село Борино влязохме доброволно в този ад – Малкия кръг на пътеката е към 10км над широки гледки, дървени стълби в остри скали и жестоки водопади. Не е дяволски трудно, но е стръмно – ако тръгнете с маратонки, ще слизате като на ски.


СЛАДОЛЕДЪТ
Можем дълго да говорим защо бялата захар ни е черна, но нека сме по-сладки: това тук е вкусна купичка сладолед без нито една вредна снежинка, с оризова основа, с добавен пробиотик и по рецепта на БГ семейството зад @frudada. 350гр за 6.50лв, мерси много.


ПОДКАСТЪТ
Карълайн Крамптън звучи като героиня на Агата Кристи, но всъщност е истинският човек зад Shedunnit: убийствен подкаст за Златната ера на детективските романи и кое прави жанра вечен. Всеки епизод от 20 минути е алиби за разходка до библиотеката.


ПЛЕЙЛИСТЪТ
До софийската премиера на Имало едно време в Холивуд на 16 август ни остават точно две силно музикални седмици: Тарантино качи 71 песни от великите си саундтраци в Spotify, а ние ги слушаме така, че и съседите се сещат кой е филмът. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.