Топ 10


19 септември 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

СЪБАРЯНЕТО
И тук се крие зад шубрака, но скоро съвсем ще изчезне от картата – това е един от последните пъти, в които виждате пустеещия от 30 години скелет край Цариградско шосе, строен за вестникарска редакция, преди да го съборят. Дано е за добро.


РОКЛИТЕ
Как да не копнееш за пролетта на 2020, когато можеш да се озовеш под тези материи. "Харесвам воланите, които танцуват, когато се движиш", каза Виктория Бекъм за новите си рокли, а ние се колебаем – просто съвършени или съвършено прости?


ЕТИКАТА
Fairphone 3 е холандски телефон за към 800лв, който вместо да трупа към греховете на тех индустрията, е произведен етично и със сменяеми части за лесен ремонт. Не е супер умен, нито ултра тънък, но ще ви напомня всекидневно, че държите промяната в ръка.


ФЪСТЪЧЕНОТО МАСЛО
Най-доброто е това, на което не може да му се махне нито една съставка, защото има само фъстъци. Открихме го – Rois го наричат "тахан", макар че не съдържа сусам. Но кой гледа речника, когато са го разбили съвършено, а го дават само за 3.50лв.


МЯСТОТО
Никаква квартална романтика нямаше в стария супер на ъгъла на Будапеща и Искър, но сега естетиката идва – галерия SeeMeOn 29 отваря място за интериорен дизайн, в което за момента блестят само няколко предмета. Чакаме да дойде и работното време.


ПОДКАСТЪТ
Яд ви е, че градът ни не диша, расте все на юг, а новите квартали са като презастроени курорти по морето? Значи сигурно вече следите Спаси София, а сега може и да ги слушате – подкастът им Кварталъ отскоро върви с дискусии за по-добрата ни среда.


НАГРАДИТЕ
Две статуетки Еми полетяха към Нашата планета – за най-добър документален сериал и за разказвача Дейвид Атънбъроу, национално съкровище на Англия. И Земята му е благодарна – пускайте Netflix, за да срещнете дивата природа и да чуете как да я запазим.ПТИЦИТЕ
Най-хубаво е да ти пеят на прозореца, но да ги видиш кацнали под него сред бръшляна пак е новина за песен. Това ел. табло от години събираше грозни плакати върху себе си, но ето го от вчера с нови дрехи, с които и зимата ще ни е някак си по-пролетна.


РЕЦЕПТАТА
Още не е достатъчно студено, че да ни се готви в захлас, но пък сезонът вече отваря апетит към по-дълбоки вкусове. Затова хвърляме гъби пачи крак в сух тиган за няколко минути, преди да сложим масло, зехтин и домати – върху хляб са изящна композиция.


СВЕЩТА
Окей, и ние завъртяхме очи на идеята, че восък може да мирише на багета. Само че после отвъртяхме капачката и носът ни повярва, че сме в хлебарница. От Notino за 32.90лв – не е много евтино французин да ти пече у дома.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.