Топ 10


27 ноември 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

УИКЕНДЪТ
В Ковачевица. Селото се появява през 15 век със 17 жители, а днес е пораснало до цели 40. Резерват е, така че са запазени старите каменни къщи (понякога с нови дървени сауни). И два дни стигат, за да видите руини в гората, широта от върха и реката ниско долу.


НОМИНАЦИИТЕ
На Brits Rising Star за големите имена в музиката през 2020. Не гадаят на кафе, вярно са предвиждали славата на Адел и Джорджа Смит, така че пъхайте слушалки в бъдещето: звучи меланхолично като Celeste, дрезгаво като Joy Crookes или инди като Beabadoobee.КНИГАТА
Странен, естествено – какъв да е дебютният роман на човека, правил Аномалиса и писал Блясъкът на чистия ум или Да бъдеш Джон Малкович. Чарли Кауфман пуска Antkind през май 2020, засега носим само трохи от синопсиса: става дума за кино.


БУТИЛКАТА
Казват се Chilly’s и предизвикват люто желание да се откажем от еднократните бутилки завинаги с принтовете и цветовете си, а може да си създадеш и персонален вариант. Пазят студено 24 часа, горещо – 12, в дланта лягат за £25 от chillysbottles.com.


ПРОЦЕНТИТЕ
Падат на Черния петък, 29 ноември, и докато за някои това е крайно консуматорско, истината е по-друга – че така се отбелязва началото на сезона за коледно пазаруване. По-мило е да знаеш, че идеята е да зарадваш и друг, не само себе си.


ДИСКОТО
Блондинка с бретон вдига ботуши и пълзи по пода в новата седемдесетарска диско бомба Narcissus, която съблазнява към същите движения с пулсиращ неон, сладко електро и глас, подканящ "Be in love with me". Ройшин Мърфи, отдавна сме влюбени.РИСУНКИТЕ
Между хумор и хорър са хората сепии и лекарите убийци в карикатурите на Геън Уилсън. Припомняме си ги не само защото американецът си отиде преди дни – просто този мрак е брилянтен.


СЕРИАЛЪТ
Тръгва през 2014, за да обере Емитата и Златните глобуси с първия си сезон, но не ни е срам да го препоръчваме, когато тъкмо свърши последният му пети. Аферaта (по HBO) е история за секс, отношения и едно убийство, която се разказва от две гледни точки до пълен шах мат.ЖИВОТНИТЕ
В Княжеска градина скачат и живи катерици с пухени кожухчета, но в студен есенен ден ни топли и срещата с тези каменни приятели. Кой скулптор ги е ваял, не успяхме да разберем, но и другото е важно – тук са, за да напомнят, че преди този парк е бил и зоо.


ПОДКАСТЪТ
Видяхме го от WhATA, така че го препоръчваме със затворени очи и преди да е минал през ушите ни. Вътре Нина Кръстева и Боян Табов обсъждат разбуждащо теми за сгради, фадроми, електромобили и градове. Идвайте в Spotify на Архитектурно кафе. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.