Топ 10


4 декември 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

КАНЧЕТАTA
Всеки в планината знае, че там най-скъпата чаша не е от кристал, а от @kanchebg я правят още по-ценна, като я подпечатват с фасадите на наши хижи. Ако ще се издигате до Рай или Безбог тези дни, първо им пуснете 25лв за кафето в канче.
СУВЕНИРИТЕ
След като учи архитектура в Москва и Цюрих и работи в Базел, Любов Жеглова днес е в София и обича мозайки, катерушки и улици. Толкова, че ги превръща в рисувани и плетени сувенири – вземете ги за вкъщи от urban-souvenir.com.СУПАТА
В нашата крем от картофи пасаторът срещна редовните добавки лук + моркови, но и 2-3 глави цвекло – защото то дава дълбок вкус и твърде апетитен цвят. Сега схващаме американския израз за здравословно хранене "да изядеш дъгата". Магента – ✓ .


КНИГАТА
След нагона за автобиография, музикантите често схващат колко е трудно да си писател и си наемат някой за тази работа. Не и Елтън Джон: книгата му Me, казва критиката, е така смешна и брилянтна, че чак не прилича на дебют. И на български скоро?


REN
Резките рими на този британец звучат над акустична китара по улиците на Брайтън така мелодично, че поглъщаме с кеф разказите му за депресия, престъпност и зла политика. Money Game за Брекзит и компания е последният, който въртим до наизуст.
ПРОЕКТИТЕ
За корици на Тео Георгиев, които видяхме в сайта му. Нарича ги "упражнения" (защото не са поръчки, а негови проекти), но до тях доста отпечатани книги рязко заприличват на чернови. Дано гледат и издателите.


PITCH MEETING
В YouTube серията усмихнат мъж прави нещата наобратно – вместо да говори за дупките в сюжета на нови филми, се чуди дали и продуцентът не ги е видял още на първата среща. Влиза и в двете роли – на човека с идеята и на онзи с парите, а шегите са цяла пачка.
КАЛЕНДАРЪТ
Този календар-дарение към Дивите животни е 13лв и е в подкрепа на хората, които целогодишно се грижат за свраки, костенурки и язовци. Търсете ги във фейсбук, ако бихте гледали на стената снимки на милите диваци, другото население в страната.
ФОРМАТА
Ясно е, че ароматът на бисквити е бърза стрела в сърцето, но няма да твърдим как ако вашите са щамповани, вкъщи ще ви обичат повече. Ето тези точилки обаче вкарват в рецептата още грам "готвя за теб с мисъл и внимание" – в духа на празниците, да?СИМВОЛИТЕ
Вдигаме бяло знаме пред flagovete.blogspot.com – предадохме се на любопитството, с което от години там развяват кратка информация за символи, цветове и история. Вие знаете ли къде да търсите слънцето и луната във флага на Монголия?
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.