Топ 10


15 януари 2020
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


КОМИКСИТЕ
Извънземни опитват да живеят като нормални земляни на @nathanwpylestrangeplanet в инстаграм и пълнят балоните с диалози, в които препоръка е "комплимент документ", а доктор – "експерт по ремонт на същества". Беден ни е речникът колко са мили и смешни.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

o m i t t e d

Публикация, споделена от Strange Planet (@nathanwpylestrangeplanet) наСЪРША РОНАН
Докато някои още се чудят как се чете сложното ѝ ирландско име Saoirse, тя го гравира в кино историята с добри роли и вече 4 номинации за Оскар. При първата, за Изкупление, е само на 13, а последната сега, за Малки жени, потвърждава фактите – Сърша е голяма.БИЛЕТИТЕ
Дали сте чули, че остават броени места за новото представление на гръцкия хореограф Димитрис Папайоану, който открива One Dance Week в Пловдив? През септември 2020 е – дано не ви е страх да се обвържете с планове отсега, иначе изпускате "поразителна интензивност".


снимка Julian Mommert

СПИСАНИЕТО
Писахме за Текстил и когато го обявиха, но ето че скоро ще можем да хванем литературното списание и в ръце. Защо още не сме ли? Първият тираж свършил, преди да стигне до книжарниците. Ентусиазмът ни харесва, чакаме втората порция след седмица-две.


ФИЛМЪТ
Не очаквайте друго, освен силни актьори от Двамата папи и няма да се разстроите. Струва си обаче: Джонатан Прайс е либералният Франциск, който танцува танго, а в разговора му със сърдития Бенедикт – Антъни Хопкинс, прехвърча божествена игра и от двамата.ГНЕЗДАТА
Колко ли трудно си строи сам дом царският орел, щом типичният му е с диаметър 2м и тежи 200кг? Ето защо Дружеството за защита на птиците го отменя – 40 гнезда са вече качени на избрани дървета като покана за двойки от застрашения вид. Топло ни става.


снимка Светослав Спасов

ВЕКОВНИЦИТЕ
Самите те извървяват дълги километри, за да стигнат Ючбунар край Кюстендил: преди 120 години моряк, пътувал до Щатите, носи семена на гигантски секвои на свой приятел лесовъд. Вие трябва да минете само час път за общата ви среща.


СКИЦНИЦИТЕ
Brooklynartlibrary.com е адрес, който води и към реална арт библиотека в Ню Йорк, претъпкана с изрисувани скицници, получени от художници от цял свят. И вие може да влезете в този архив – срещу 30$ ви пращат празен скицник и го чакат обратно пълен.РЕСТОРАНТЪТ
Ахнахме "хвала още на високите тавани, но ни стана истински интересно, когато барманът забърка супер негрони, а готвачите с витрина към масата ни пратиха велика риба. Казва се Mali Pijac и е в Белград. Защо сме били там през уикенда, вижте тук.АГНЕС ОБЕЛ
Призрачно пиано под поетични монолози – това е запазената марка на новата ни музикална фаворитка. Датчанка е и композира в изолация в студиото си в Берлин, а фолк парчетата от новия ѝ албум Myopia идват да ни разнасят из мъгливи гори на 21 февруари.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.