Топ 11


2 април 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Ден 100
10 април е стотният ден от годината. Как хвърчи времето, сякаш миналата седмица отворихме 2015. Май не е лошо да теглим чертата по-често, за да не ни тежи накрая равносметката цели 356 тона. С малки крачки продължаваме напред.


Ленърд Коен
С нов албум през май. В Can't Forget: A Souvenir of the Grand Tour е затворено гигантското му турне през последните пет години плюс с две нови песни. Ушите ни настръхват.


Колажите
Инстаграм ни помага да правим колаж от дните си с няколко докосвания в новото приложение Layout. Удобно е, дори развива още малко артиста в нас (който снима предимно себе си, сега ще види цялата истина накуп).


Дивите животни
Обичаме ги, разбира се, но тук думата ни е за организацията с това име, която им помага в беда. Ако намерите ранен таралеж, прилеп, бухал или друго някакво диваче, потърсете ги за спешна помощ – във фейсбук или на wildanimals.bg.


Вицът
Не знаем дали Макдоналдс се шегуват, но ние се търкаляме от смях. Ботуши на бургери, чаршафи на бургери, кучешки елек на бургери!? Засега линията се продава само в Швеция, но заплашва да се разпростре. #отиваменамарс.


Илюстрациите
На rubyetc в блога й в тъмблър. Рисува на всевъзможни теми от "ужасно обичам картофи" до "защо е весело да ходиш на терапия". Днес като се погледнахме в огледалото видяхме ето това куче...


Японското чудо
Йожи Ямамото е бог (на деконструктивизма в модата; и изобщо). Hello Kitty е кич. Какво друго да очакваме от прясно обявената им колаборация, освен божествен декоструиран кич? Ох, това е "пълно мяу", както казват някои.


Срещата
Тази рисунка е на Иван Шопов, известен още като DJ Cooh, Drum Kid и Бalkansky. Ще я намерите в хартиеното ни издание в голям размер – сложили сме я така, че да може да си я откъснете. Ще ви срещаме по същия начин с още художници, следете ни с ножицата.


Дворът
Вътрешен двор в града е като декар градина около къща на село – иска здрава грижа и внимание, не нападение от найлони и фасове. Тези розовите растат зад редакцията ни и намекват, че е време за пролетното почистване – извън нашите лични квадрати.


Досиетата Х
Се завръщат! FOX поръчаха 6-епизода продължение на паранормалната активност на Мълдър и Скъли, продукцията трябва да започне през лятото и всички са обратно на местата си. Годините минават, но истината все още е някъде там...


Думите
Някой няма ли да направи най-после такива магнити и на български? Не че не обичаме да си говорим мръсно на английски, но понякога ни се иска да станем и да прочетем на хладилника едно просто "Обичам те. Изпих млякото."


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.