Топ 12


13 август 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


България
През погледа (и добрите думи) на още един чужденец – Нейт от yomadic.com. Като гледаме снимките му се чудим къде ни е фокусът, че не виждаме тази красота сами. Естествено, някои спорят, че всичко е нагласено – ето къде е проблемът, в черните ни очила.


Бижутата
Фина гумичка и малко цветна мрежа – какво повече ни трябва върху пясъка или нагорещените павета? Идват от ръцете на Даяна Казакова, намират се в Sassa Bjorg (на Солунска 65) и точно сега ни се струват по-ценни от Тифани.


Филмът
Между Анджелина и Брад Пит вече хвърчаха ножове в Мистър и мисис Смит, но в новата им обща драма, By the Sea, емоционалните шамари болят повече. Не сме кофти, но защо пък да не видим как перфектното семейство излиза извън кожата си!?


Кралят
На Бутан. Джигме Хесар Намгиал Вангчук е завършил Оксфорд и на 35 е най-младият управник в света. Тук му ръкопляскаме, защото в страната му живеят едни от най-щастливите хора, със средна възраст 25 години – нищо че Бутан е по-малък от София.


Приборите
Този еко сет за еднократна употреба е тaкова бижу, че ни беше жал да го цапаме с храната. Поклон на Spaghetti Kitchen, които ни го опаковаха за вкъщи заедно с най-добрата порция спагети със сьомга и тиквички, която някога сме яли. #долупластмасата!


Таксито
Електрическа KIA тръгва тестово по софийските улици по примера на еко такситата в Ню Йорк. Там ги пробват как се справят за една година, тук не знаем как ще бъде, но превозът през изпитателния срок е безплатен – дано ви качи някой път.


Романът
Новият на Уелбек. Казва се Подчинение и говори с лют език за ислямизацията в една утрешна Франция. Както винаги писателят върви по ръба и докато едни го обожават, други са готови да го замерят с домати. Ние лично поглъщаме с кориците.


Очакването
Новите Междузвездни войни идват през декември, а още нямат истински трейлър – ало, Дисни, неправилно това е! Все пак по милост сега ни пускат пресен тв спот, в който виждаме строени под конец имперски войски – дискусията започна, кой какво предполага?


Новият шеф
На Гугъл. Индиецът Сундар Пичай, който е спал на пода в двустаен апартамент като дете, стигна до покрива на компанията след 11 години здрава работа и, както казват, без никога да повишава тон. Умът му щрака като търсачка, чакаме много.


Глобусите
На лондончаните Bellerby & Co, правени на ръка с прецизността на часовникар. Е, най-големите струват почти колкото Мазерати, но по-добре да се любуваме отстрани на тези, отколкото да купуваме китайските с вид на надуваема топка.


Картичката
От морето. Страшен кич, дошъл по пощата с няколко криви реда, драснати с химикал. Такава сладка носталгия те облива, че веднага звъниш да му го върнеш на този разкошен човек подателят. Пишете и вие, за да имате един ден кутия със спомени, файловете се чупят.


Хората
Които се върнаха от Spirit of Burgas и Transfiguration Festival пощурели от блаженство и изкрещяха, че е било фантастично. На останалите вечно мърморещи глави искаме да кажем само едно – бъдете здрави, не ви чуваме.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081