Топ 10


27 август 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


илюстрация Кристина Стоянова

Картите

Наши артисти рисуват лицата на тесте карти. Някои са съмнителни, но други – жестоки. Чакаме момента, в който влизат в продажба само за 30 ограничени дни, след като получат съпорт от кикстартер. Вижте на infinitecollision.com – ние сме "всичко коз", вие?


снимка © Christopher Jobson for Colossal

Новият Дисниленд

На Banksy! Няма шега в новината, но в мястото има и то много дебела. "Увеселителният парк" Dismaland не става за деца и чупи всичко банално с работите на камара съвременни артисти. Ще работи само до 25 септември (да, планираме и есенна отпуска).


@BADDIEWINKLE
Инстаграмът на тази жена (родена през 1928, ако й вярваме!) скрива шапката, очилата, обувките и червилото на стотици мацки на по 28. Твърде пъстро за вашия скандинавски изчистен вкус? Приема се само ако баба ви е по-готина.


Ферарито
Догодина ще го караме срещу един билет за кино. Е, не какво да е кино – в костюмите и ръкавиците за шофиране на Енцо Ферари ще се вмъкне любимец номер едно Крисчън Бейл, а зад камерата ще го следи Майкъл Ман. Отсега ни мирише на скъп бензин.


Къщата
Или по-добрият кемпер. Казва се Koleliba и е направена от дърво, ръчно българско производство. Вътре и отвън има всичко, от което някога сме имали нужда на този свят. Ако не успеем за това лято, поне знаем къде ще живеем следващото.


Гурко диша
Ще бъдем откровени – няколко недели София диша миризма на кюфтета и е на косъм да заприлича на главната в Китен. Вкусът ни се оправи, когато миналата седмица Гурко стана писта за лонгбордове – ето това им трябва на белите дробове на този град!


Обядът
В събота следобед на покрива на Народния театър. Ресторантът е празен и тих, небето е близо, а сградите наоколо са филмов декор от миналия век. В тази лента по улиците и етажите под нас няма жив човек – ако ще сме в София лятото, поне да сме тук.


Отпуската
Нашата! Пускаме този брой за две седмици и ви казваме "чао, рагаци, ще се видим пак, след като хванем цвят на шоколад!". Ако някой иска нещо, офисът работи, но лична поща – само по чайките.


Текила на клечка
Има начин. Взимате цяла диня, пробивате й малка дупка, пъхате в нея шише текила надолу с главата и оставяте инсталацията в хладилника цяла нощ. После режете плода на малки кубчета и набучвате на шиш заедно с подсолени парчета лайм. Е, bottoms up!


Просто Спас
Появи се наскоро във фейсбук, има заешки уши, бесен нрав и е толкова безцеремонен, че прилича на малкия лют хейтър във всеки от нас. По-добре на хартия (тоест във фейсбук, засега), отколкото на живо, така че даваме един стабилен лайк.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.