Топ 10


10 септември 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


17 септември
Защото е празник на София (и нейните три дъщери), за която работим всеки ден в годината. Ако историята ви куца, да знаете, че започва да носи това име чак през 14 век – заради късноантичната хубавица на снимката, катедралата Света София.


Пръстените
Не са нови, но чак сега ги видяхме върху работната маса на Нева Балникова (че са нейни си личи веднага и по геометрията). Толкова са красиви, че им търсим двойка да ги изпълни – помагайте, "да"‑то не е задължително.


Вендинг машината
Не за чипс, а за поезия. Тези дни екипът на списанието Klaxon Press ще я инсталира в DaDa Cultural Bar, за да изкарва стихове на млади поети като топчета за пинг-понг – може да подадете свой, плащайки 2лв. След месец я местят на друго място, постоянно ще е на klaxonpress.com.


Порното
Е, не в 18+ каналите – говорим за романа на Ървин Уелш, който Дани Бойл се готви да филмира като продължение на Трейнспотинг. Историята среща същите герои 10 години по-късно, а в киното чакаме пак Юън Макгрегър и сие, ойе!


Сърцето
Да, това е просто петно на плочките пред краката ни, но вместо да го настъпим, вадим телефона и снимаме. На следващия ден минаваме пак оттам... за да затвърдим усещането, че лятото ни е изпържило (и изяло) мозъка и всяка рационална мисъл.


Дворът
На село. В последните дни преди листата да започнат да падат и да напъхаме стъпалата си трайно в чорапи. Нашият е високо в Стара планина, а на масата ни димят печени чушки със сирене – най-сладкият аромат на сезона.


Нашите
От морета и пътувaния успяхте ли да спестите поне два-три дни, които да прекарате с родителите си? Не винаги е лесно, но е важно и ще ги топли цяла зима. Ако пък ги изведете и на вечеря и платите сметката, ще ви е топло и на вас, добри деца.


Каузата
Н&M апелират да рециклираме дрехите си с толкова вдъхновяващо видео, че можем да си го пускаме всяка сутрин преди да излезем от вкъщи, като мантра. Намерете го в YouTube като H&M Close the Loop, освободете се от старите ризи и се обичайте повече.


Свободата
Още не е точно свобода, но Китай пуска в кината си първия филм с гей тематика, който успява да се промуши през менгемето на цензурата без никакви корекции (казва се Seek McCartney и е копродукция с Франция). Давай Китай, още можеш!


Приятели на бежанците
На крака сме за създаването и работата на тази група във фейсбук, която дава отпор на инквизиторските приказки срещу сирийците. Следим кога с какво можем да помогнем и мечтаем да спрем да повтаряме "хора, какви хора сме?!".


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.