Топ 10


20 февруари 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ПРОСЛУШВАНЕТО
Новият албум на Ladytron се появи преди дни и моментално се завърта и на наша почва. Партито е в Ателието на 23 февруари – насочваме, ако горите и вие за този странен микс от синтезатор, поп и ню уейв. СУВЕНИРИТЕ
След София и Пловдив получава своя артистична серия сувенири, които след 1 март ще разказват за града през умовете и ръцете на хора като Нева Балникова, Мисирков&Богданов, Розалина Буркова и Пенка Станчева. Редим се и ние да вземем за вкъщи.


ЦВЕТОВЕТЕ
Понеже отказваме да потопим краката си в новия неонов тренд, ето формула за поддържане на стария и любим снежнобял: кислородна вода + веро. Нанасяш с четка за зъби върху белите си маратонки, попиваш с хавлия и спестяваш 800 долара от Гучи.


КОЛЕКЦИЯТА
От картини на Националната галерия в Щатите. Входът е свободен и на място във Вашингтон, а вече и навсякъде – пуснаха архив от хиляди картини на images.nga.gov и смъкнаха авторските им права, за да стигнат до повече очи. Плакнем и ние.


ГРОБИЩЕТО
Възможно ли е куче да живее 22 години, чудим се над плочата на Хармония, погребана в парка на Врана? Ако и вас топлото (или премиерата на Гробище за домашни любимци през април) ви потегли натам, да знаете, че не. Тя е била кон, любимият на Фердинанд.


КНИГИТЕ
Стигнаха най-после и тук – колекцията на Penguin от тънка и ментова модерна класика по 2.50лв. В тази умна селекция някои автори са включени с най-силното си, други – с най-изненадващото. Хайде скоро и на български?


КОТКОТЕКАТА
На Будапеща 26 купонът постоянно мърка. Тъкмо отвориха това място, в което се мотаят пухкави лапи, докато вие тракате по клавиатура или играете настолни игри. На изхода също може да е мяу, вместо чао – всички котки търсят домове.


ГУМАТА
Всеки момент ще изплува и на вашия екран – бутонът remove в месинджър с нова опция да изтриеш нелепото си съобщение не само от своите, но и от очите на отсрещния. Внимателни сме, но за безгрешни вече има гума.


ОБЯДЪТ
С колегите. Ние ядем в екип отпреди да прочетем, че повишава продуктивността, защото храни усещането за група. Впрочем пишеше още, че кратка дрямка също вдига нивото в офиса, което чуваме все по-често. Явно нещо става, само ние ли не спим?!


ТРЕЙЛЪРЪТ
На 15 март Netflix гръмва ето с това – 18 къси, диви и опасни анимации за възрастни със сайфай наклон, събрани в антологията Love, Death & Robots. Най-голямата кука? Отдолу се подписват (богът) Дейвид Финчър и (Дедпулът) Тим Милър.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.