Топ 10


26 март 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ДЕЦАТА
Събота е, навън слънце пече, а те се търкалят по пода на СГХГ, смеят се тихо и се опитват да прерисуват от стената картините на Николай Райнов. В това време ние искаме да запомним в рамка точно ето тази.


ИНСТАГРАМЪТ
Астрид Линеа Андерсън идва от Швеция, където лятото е 3 часа, но пък в дизайните и илюстрациите ѝ всичко избуява като в тропиците. Пълним око на @linneaandast или пък стена с принт – потърсете името ѝ в магазина tictail.com.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(Ashes to ashes)

Публикация, споделена от Linnéa Andersson (@linneaandast) наКНИГИТЕ
В електронен формат още изостават по продажби спрямо книжните гръбчета, значи томът не е застрашен – с е-версията си по-скоро се допълват. Затова харесваме, че например издателство Verso подаряват файл на всяка книга, щом я купиш от сайта им.


FJÄLLRÄVEN
Марката е шведска, извънградска и на почти 60 години, но от няколко избухна в ърбън модата с ученическата си раница Kånken (модел 1978). Какво ни бърка? На 30 март отварят първия си магазин у нас – в The Mall, така че да броите онези 200лв на ръка.


СЕРИЯТА
С My Place на Nowness влизаме през YouTube в дома на музикант, архитект или художник и дърпаме чекмеджета, за да видим какво има вътре. Само че не предметите правят дом, а хората – сърцето е в техните смешки и лични истории.ОВЕНЪТ
Не сме навътре в зодиака, но как да не вземем тази значка с лого на Стефан Кънчев на приятеля Овен (роден март-април). За 3лв от Gifted, където бързо правят справка, че знакът е на Месокомбинат Родопа. Е, явно не става за вегетарианец.


БИОТО
Можем да викнем "време беше", но сме по-мили – браво на Маймунарника, че решиха да заменят еднократната си платмасова посуда с био разградима. Включват се и във вълната Донеси си чаша, ако алеите в Борисовата вече ви водят нагоре към бирата.


ЧИНИИТЕ
Като стана дума за посуда, да поговорим за порцелан. Знаем колко красив може да бъде белият, но новата корица на Brava Casa ни повдига апетита и с почти празни чинии заради фигурите в тях. Ядем още от този дизайнер на sambaron.fr и @bitossihome в инстаграм.ТРЕЙЛЪРЪТ
Бавно се точи и не казва много, но очакваме сценаристът на Фарго, Ноа Хоули, да ни разкаже и като режисьор добра история. Помага му Натали Портман, която се връща от Космоса и скоро започва да се откъсва от Земята в Lucy in The Sky.ТОРБАТА
Сигурно знаете 100 приложения на хартиената торба, но дано сме първите, които ви казват за това: ако сте си купили по-зелен банан, оставете го да преспи, увит в нея, и ще е идеално жълт за закуска. Има научно обяснение (свързано с етилена), но нямаме място.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.