Топ 10


24 април 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ПОЧИВКАТА
И ние забърсахме няколко почивни дни в повече покрай празниците, така че сега пускаме щорите и се връщаме със следващия брой чак на 10 май. Дотогава – мързел, пътешествия или остаканция?


ОСТАКАНЦИЯТА
Това е нашият превод на staycation – дума между "оставам" и "ваканция". Не звучи красиво, но по същество е супер: по време на отпуска да останеш в града, за да правиш пикник, да се разхождаш бавно или да се виждаш дълго с приятели.


ТРЕЙЛЪРЪТ
За първия хорър на Уес Андерсън. Не сте чули? И той не беше – Wes Anderson Horror Trailer всъщност е ужасно смешно видео на SNL, което е част пародия, част любовно писмо за стила му. И внимание – Едуард Нортън играе Оуен Уилсън.ПОДКАСТЪТ
За енергизиране след закуска се храним и с друго – подкаста Happier на Гретчен Рубен (писателка) и сестра ѝ Елизабет Крафт (сценаристка). Двете тестват и дестилират пътища към щастие, за които разказват в забавен разговор или мини хапка от минута-две.


АЛБУМЪТ
Social Cues на Cage the Elephant, в който Мат Шулц разказва за разпада на брака си от няколко различни гледни точки. Малко ни е гузно, че танцуваме на фона на неговото "сбогом", но прашните му гаражни китари сами ни разклащат.#CORPSEPOSE
Това е любимият хаштаг на Стефани Лий Роуз, която умира десетки пъти в инстаграма си @stefdies. Не я боли – просто се чекира "и аз бях тук", като се снима сред природа, пред забележителности и даже в магазини, забивайки лице не в камерата, а в земята.

ПИСМАТА
На Антон Чехов, в които той пише например, че краткостта е сестра на таланта. Не е нужно да обясняваме дълго защо ни е интересно да четем размислите му За писането – не заради нашия талант, а заради неговия, който прелива и тук. От Лист за 18лв.


ЗАКУСКАТА
Сутрин надигаме глава малко по-лесно, подкрепени от тази типична английска закуска. Уж е скромна, но препечената филийка с боб в доматен сос (от консерва, леко затоплен) се бори с пролетната умора с мускул от комплекс витамини B и антиоксиданти.


ТУРЪТ
Ако Пловдив ви е далече, вижте онлайн тура из колекцията на Дойче Телеком, която сега е там. Пишете в Гугъл Gallery of art Plovdiv, Matter-port и гледайте всичко от уредничката, която пие сок от ананас на входа, до изкуството по тавана.


ВЕКОВНИTE ДЪРВЕТА
Като исполините в началото на Борисовата, които не успяваме да прегърнем с ръце, или тези по-фини красавци край детска площадка в Лозенец. Гледаме към короните им с пълни очи, докато те от столетие наблюдават как София около тях се променя.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.