Топ 10


8 май 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ТРЕЙЛЪРЪТ
Слава на Hulu, вече надничаме в третия сезон на Историята на прислужницата, който тръгва на 5 юни. Да видим какво готви под бялата си шапчица непоклатимата Джун, благословен да е плодът на подмолните ѝ планове.ПРАЗНИЯТ ГРАД
Слава на празниците, че завъртат ключовете на колите и най-после можем да огледаме архитектурната хубост на София от глава до пети. Фантастика ли е да бъде така постоянно, или достижима фантазия?


БУТИЛКАТА
Тази свежа лимонада англичанка с капка БГ розово масло преди се взимаше само от летището, но вече я срещаме и в новия Lemon Market на Аксаков (срещу затворилото Motto). Welcome сте – вътре има и други неща за пиене, ядене или подарък с UK етикет.


ИСТОРИЯТА
На плувкинята Юсра Мардини, която напуска родната си Сирия заради войната, на път към Европа спасява 18 души от удавяне и не спира, докато стига басейна на Олимпийските игри. А успява и книга да напише – тъкмо излезе, плуваме и ние.


ЗАВРЪЩАНЕТО
Спрете всичко! Swedish House Mafia изглежда наистина отменят оттеглянето си от EDM арената, щом тези дни гръмнаха и с концерти в Стокхолм, и с нова песен. Първо чуйте Underneath It All, а после търсете и къде да се засечете с турнето им.КАРТАТА
Google Maps най-сетне научи разписанието и на софийския градски транспорт: въвеждате в приложението крайна точка и виждате с какво и кога се стига. Ето как разбрахме, че бреговете на Панчарево са само на 53 минути от офиса ни!


МОМЕНТИТЕ
Ако сте тръгнали към Узунджовска за рамен, wagamama отдавна я няма, но ето че вече има какво да хапнете на адреса. Паметните моменти в чиния са на Андре Токев, ако не четете дребния шрифт на табелата.


КЕСТЕНИТЕ
Пролетта е царица, че ни показва колко зелен е всъщност градът ни. На снимката виждате и короната на сезона – кестените. Харесваме и тези с бели цветове, но като ще е корона, нека е с рубини.


ПАВИЛИОНЪТ
Българският на биеналето във Венеция. От 11 май та чак до ноември вече може да престъпите прага на палацо от 17 век, в което Рада Букова и Лазар Лютаков отговарят Как живеем. Ако питате насам, живеем с идея за скорошен билет към Италия.


ОТКРИТИЕТО
Престъпно кратката песен Je te laisserai des mots ни повлече да скочим в дискографията на Патрик Уотсън и от дни не можем да излезем – независимо на какъв език пее, заради пианото в духа на Шопен и меланхолията в гласа му просто не ни се тръгва. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.