Топ 10


22 май 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ТЕНИСКИТЕ
Даниела Янкова или @shadowschaser, която е била Артистът при нас, мести изкуството си от листа върху бял памук. Коте на кълбо, пронизано птиче или нахилен череп избирате за горе вляво? Пишете отговора заедно с размера в инстаграм.ЦВЕТЯТА ПО БАЛКОНИТЕ
Отдавна спряхме да си гледаме в краката, но в момента не можем да гледаме и към облаците, защото саксии като тези, избухнали по терасите, ни всмукват очите. Разкошни. Ето как любовта към филодендрона се пренася към мушкатото.


НОЩТА НА МУЗЕИТЕ
На снимката виждате само изкуство (на Станимир Генов), но думата ни е за хората извън кадъра. Колко ценно е галериите да са пълни като супермаркетите в час пик? Животворно е също като другата храна. Благодарим на Нощта за това и чакаме да стане ежедневие.


ГЛАСУВАНЕТО
Последното, което трябва да отговорите на „Ще гласуваш ли в неделя?“ е „Има ли смисъл?“. Винаги има. За експресна подготовка по темата къде и за какво пращаме хора в ЕП, чуйте ГЍ – новият епизод с Теодор Стойчев слага Х на въпросителните.


ПТИЦАТА
Знаехте ли, че около нас живеят подобни яркосини птици с металически блясък? Казват се пчелояди и физиономията им е така интелигентна, че в Турция известно време подозирали дали не са добре обучени шпиони. Държим ги под око с двойно внимание.


АЛБУМЪТ
В I Am Easy to Find на The National най-лесно се открива обичайната за тях тиха меланхолия, но се заслушваме и за другото – сложните композиции и историята за живота на една жена, разказана в гласовете на куп гостуващи музикантки.РЕШЕНИЕТО
ЕС забранява еднократната пластмаса в срок до 2021. Четем решението и засега то ни кара повече да се чудим, отколкото да разбираме точно как. Продължаваме да седим на честотата и да чакаме да обявят – оптимисти сме.


ЧИПСЪТ
От парчета банан. Естествено, че плодът винаги ще е далеч по-полезен от печената си и леко подсладена версия, но той пък хич не умее да хрупка по този славен начин.


МАСАЖЪТ
На лицето – с масла или без, с обли камъни и топли кърпи. Не е чиста глезотия, защото хидратира, стяга кожата и ѝ помага да произвежда повече колаген. Но нека не се оправдаваме прекалено с науката – не пречи и колко успешно отпуска от стреса.


ПАРФЮМЪТ
Не на капки, а на облаци в града се носи аромат на цъфтящи бъзови дървета. Имат така мощни цветове, че, заклеваме се, с носа си усещаме сладостта им още от предната пресечка.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.