Топ 10


11 юли 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ГРАФИТИТЕ
Все ще намерите път към Софийската опера, за да видите новия ангел на BOZKO върху дясното ѝ рамо, така че тук ви показваме друг пресен графит – на французите Елла & Питр в двора на Художествената гимназия в Пловдив. Как да не те е яд, че не си дрон.


© Ella & Pitr

РЕМОНТЪТ
След края на мисиите Аполо НАСА зарязва тяхната контролна зала и 20+ години тя тъне в прахоляк. Сега я изтупват – след ремонт и пълна възстановка (от тапетите до Малборото в пепелниците) я отварят пак, но като музей. В Хюстън е. Да, чуваме се. Идваме.


© NASA

ДИВИТЕ ОРХИДЕИ
Бледен салеп и блатен дремник са 2 от близо 80 диви орхидеи с особени имена, които може да срещнете при следващата си разходка в Източните Родопи. Екзотиката е тук, а и сега – цъфтят до септември.


© ABesheva / Orchi

АНИМАЛИЗМЪТ
Ето я втората ни кожа за плажа това лято – първите бански на софийската марка Knapp (в колаборация със Sun Diva), които с възхищение признаваме за костюми. Вие зебра или леопард сте върху горещ пясък?


facebook.com/KnappClothing © Георги Андинов

ТРЕЙЛЪРЪТ
"Винаги бъди първокласна версия на себе си, вместо второкласна на някой друг", казва Джуди Гарланд, без да има как да знае, че Рене Зелуегър първокласно ще изиграе самата нея. Биографичният Judy идва наесен, но от трейлъра се настръхва още сега.КВАРТАЛЪТ НА БЪДЕЩЕТО
Кръстили са го така оптимистично, защото е – район от Торонто ще събере високи технологии с високи дървета в устойчив град от естествени материали. Бъдещето е баланс – ще има и център на Гугъл за иновации, и евтини жилища с велоалеи.


ТАЙНАТА ПОЛЯНА
Нали помните колко е важно да вдишвате редовно гора? Най-естествената в града ни е Ловният парк – отскоро тотален фаворит за разходки с гъстата си сянка и тази магична поляна там някъде край Дианабад (е, добре де – точно до пицария Виктория).


ПЛОДОВЕТЕ
Не че пресни имат нужда от подобрения, но замразените ягоди, малини и боровинки хрускат, охлаждат и стопяват желанието за сладолед. Ядем ги направо от фризера или ги пускаме в чаша – в газираната вода са по-свежи и от кубчета лед.


РЕЖИСЬОРЪТ
Уикипедия още се колебае кога е роден, докато младият американец Ари Астер вече прави история в хорър жанра. След болния Hereditary от 2018 тъкмо пусна Midsommar – 150-минутно психо с опасен саундтрак (от The Haxan Cloak). Здравей, Ари, страшен си!ИНТЕРИОРИТЕ
Дългият списък за наградата на списание Dezeen за интериор тъкмо излезе и е наистина подробен. От бруталистко кино в Китай до дървена къща с вграден хамак в Хелзинки, обикаляме света в 259 адреса, които бихме видели отвътре – на dezeen.com.


© Koichi Takada Architects / Mecanoo


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.