Топ 10


24 юли 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ТАТУИРОВКИТЕ
Кривите тигри на NONE ще замъркат през обратни захапки на местна кожа – татуистът от Брюксел гостува в студиото White Rabbit от 8 до 13 август. Вижте го в инста @none_tattooer, вече записва часове.РАСТЕНИЕТО
Казва се мединила, идва от джунглата и цъфти като разпъпено сърце. Душичка е и по отношение на грижата, която изисква – почти няма претенции. А защо ни е любимо? Радва погледа по-щедро от орхидеи, другата цъфтяща екзотика.


185 000 ДОЛАРА
Хубава сума и още по-важна – това са парите, дадени безвъзмездно за консервацията на Бузлуджа от американската фондация Гети, която вече е спасила операта в Сидни, университета Баухаус или Price Tower на Франк Лойд Райт. Не е новина, а надежда.

снимка Станислав Трайков


ФИЛМЪТ
Море на вятъра или 30‑те документални минути за 300-те километра по вода, изминати преди година в уиндсърф предизвикателството Wind2Win. Филмът разперва криле на 2 август, а целта му е все същата – да извадим пластмасата от актьорския състав на морето.

 КИМОНОТО
Не е нов герой на западната улица, но в случая моделът е мъжки, по-къс и с ярки рисунки като от японска приказка. Номерът е, че стои велико върху жена – така да се каже boyfriend fit. Не знаем обаче откъде да си купите качествено, още търсим и ние.


ХУДОЖНИКЪТ
Дибидюс йогин се бори срещу мухи, а едно яйце минава през живота с безразлична физиономия. Англичанинът Дейвид Шригли ни разсмива всекидневно в инстаграма си @davidshrigley – вдигаме му неестест- вено дълъг палец, май и тях обича.     УЛИЦАТА
Публични и частни партньори стискат ръце и се хващат да реновират Малко Търново – още през май гледахме плановете на Общинския съвет и BLD за ремонта на най-късата пешеходна улица. Тъкмо започна и е готов наесен – дано да е хубаво, без да следва "но".БИБЛИОТЕКАТА
На Оуен Уилсън. Става ни десет пъти по-симпатичен, щом се заравя в нея, рита топка в двора, говори за новия филм на Уес Андерсън и препоръчва заглавия в The Happy Reader. Списанието е за книги и се чете само на хартия. Как – поръчва се за £4.


АВТОБУС 67
Попаднахме в чудесен климатизиран екземпляр, благодарим, но най-ценното на 67 все пак е дестинацията – за половин час този автобус ни качва до Симеоново, откъдето се мушваме в зеления хлад на Витоша. Да го взимаме по-често?

снимка Михал Орела


КОКТЕЙЛЪТ
Ако изобщо е възможно чистата диня да ви омръзне, капнете ѝ малко ром. Дайкирито се прави фасулски: вледенявате диня на кубове в камерата и после ги блендирате с бял ром, сок от лайм и захарен сироп. Мерките са на вкус, гледайте да не матирате основния.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.