Топ 10


28 август 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ЖИВОТИНСКАТА ФЕРМА
Помним какво беше да чакаме рисувани истории по цяла седмица, но този реп ги пуска по-често – в инстаграм се отбиваме редовно до @pet_foolery, който по цял ден рисува змии с крака, котета пухове и песове пичове. Често са зверски смешни.ПЪТУВАНЕТО
С Маркес бихме обикаляли дори социалистическата 1957, така че скачаме до него в Пътешествие по Източна Европа – книга, в която с весели, тъжни, иронични и философски думи съживява ГДР, ПНР, ЧССР, УНР и СССР.


СМЕТКИТЕ
Ако ви е трудно да произнесете "Абе, знаеш ли, че ми дължиш едни пари?", бързо сваляйте Splitwise – приложение за чисти сметки между приятели. Не само помни, калкулира и мъмри вместо вас, но чете всички валути и просто прави живота по-лесен.


АСАНСЬОРЪТ
В който се срещат Чарлийз Терон, Никол Кидман и Марго Роби в новия Bombshell. Идва през декември, но трейлърът вече избухна – за да приличат на реалните хора в история за шефа на Fox News, актрисите едва приличат на себе си. И така са бомба.


ЯЗОВИРИТЕ
Уикенд около Доспат трупа точки с внушителни екопътеки, залези и прясна пъстърва за 8лв. Но и с бонус разходка до три близки води – Батак, Малък и Голям Беглик. Предостатъчно за гмуркане с поглед, а и с гърди, ако държите да се мокрите незаконно.


ВАКАНЦИЯТА
Не е тъжно, а е нужно да си сам поне за един блажен момент по време на семейната (или пък приятелска) почивка. Вижте как го казва комиксът на Деница Бояджиева на @denodada в инстаграм – и това е интимност.
ТЪРСАЧКАТА
Не е чак на нивото на Гугъл, но е с едни бели дробове напред: Ecosia.org работи на слънчева енергия и с всеки цент, който печели от кликовете ни, сади дървета (над 65 милиона до момента) там, където са най-нужни. Амазония, чуваш ли това?


КОЗМЕТИКАТА
The Ordinary не са в ред според други козметични марки, защото пестят от дизайн и маркетинг. Ето как кожата ни печели с по-евтини, безароматни и прости, но силни формули, които най-после идват и тук – отскоро са в магазини Douglas.


HEY, MS DJ!
Габриела Вергилов, родена в Тутракан, а днес с адрес в Брюксел, може да има момчешка фамилия, но истината е друга – тя е първата българка, завъртяла плоча в серията партита Boiler Room. И техното й кипи.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.