Топ 10


26 септември 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


АЛБУМЪТ
Какво е сънувал Ник Кейв напоследък? Чакайте да чуете на 3 октомври вечерта, когато в YouTube се отваря кутията на Ghosteen: нов двоен албум с The Bad Seeds, в който от едната страна са "децата", а от втората – "родителите". Мистерията явно е между кавичките.


СПАСИ КУЧЕ
Това е Джун – спасена от улицата крехка красавица, в която лисица и сърна се събират под една козина в цвят пяна-на-капучино. Погледнете в очите ѝ и кажете – ако искате да гледате куче, дали някое не ви чака не в магазина, а на ъгъла? Някой Октобър?


ТРЕВИТЕ
Набрани лично от полето. Сушени отново, стават свежа точка в интериора, така че хич не се свеним да спрем в аварийната лента за тях. Е, рядкост би било да срещнем пампаските стръкове, но и местните сортове успяват да впечатлят хола.СЕРИАЛЪТ
The Spy на Netflix за истинския шпионин на Мосад Ели Коен, хванат в Сирия през 60-те. В ролята, сериозен и съсредоточен, е Саша Барън Коен – никаква роднинска връзка между двамата, макар че е трудно да се повярва, щом видиш как му влиза в кожата.ШАПКАТА
Новата колекция на Herschel с изкуството на Баския слага короната му върху шапка, на рамо или по тениска. Докато пишем, няколко се изчерпаха, така че за да не ходи царят гол, добре е да поръча навреме от herschel.eu.


ЛИЦАТА
Щом видиш снимките на Джоел Сартори, спираш да се чудиш как е докарал животните в студио и схващаш, че е било с любов. Серията Vanishing улавя характера на изчезващи видове така майсторски, че вади и човешката емпатия от Червената книга.ИЗЛОЖБАТА
След като обиколи Европа, ретроспективата на Марина Абрамович спира до януари 2020 в Музея за съвременно изкуство в Белград. За нея градът е детството Ѝ, а за нас е почти в квартала – да видим точно там над 100 нейни работи е истинска обиколка на живота ѝ.


снимка MoCAB

КЛИПЪТ
Британецът Yungblud крещи срещу системата в Hope for the Underrated Youth, а ние гледаме видеото и играем на "кой ще оцелее до края" и "колко хора познаваш". Залагайте и вие – снимано е у нас от Александър Станишев с тукашна прогресивна младеж.
ГЛАСЪТ
Докато някои от дивана недоволстват, че Грета Тунберг не е достатъчно добър активист, други ѝ дават награди. Ние просто слушаме. Гласът е сила – спомнете си, изчезващите животни няма как да кажат какво мислят за климата. СЛАДКИШЪТ
Най-вкусното нещо, докато още има плодове. Половинки сини сливи, намазани с масло, се запичат върху хартия в тава, после се заливат с пандишпанено тесто, а щом е готово и се охлади, се обръща със сливите нагоре – ето как става и най-сочното.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.