Топ 10


3 октомври 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ШРИФТЪТ
Още един начин да пишем красиво на кирилица излиза от Grafema, а докато ние си дърпаме безплатно демо от сайта на създателите lettercollective.com, в Тютюневия склад вече гледат изложба по случая. Пловдивчани могат да броят 2019 за високосна.


ПОЕЗИЯТА
В точния месец ICU слагат пак под корица (от Кольо Карамфилов този път) 10-те стихотворения, които за Елин Рахнев са "молекула, заровена в сърдечно-съдовата ми система". Изравяме я, крачейки с неговото "Разплисквам се по някакви излишни улици"...


ТРЕЙЛЪРЪТ
Цвилим на тази новина – BoJack Horseman влиза с пълни дисаги черен хумор, социална ирония и екзистенциална тъга в Netflix на 25 октомври за първата част от сезон 6. Той обаче ще му е последен, така че, докато цвилим, потича и сълза.РАДИОТО
Напоследък трудно отлепяме уши от WorldwideFM (точканет). Мислехме, че уърлд музиката е скоклива, но сега сме убедени – може да е и фънки, мрачна или почти хип-хоп. Свят широк.ДУМИТЕ
Тази история с динята, пъпеша и любеницата може и да я знаете, ако сте от Северозапада, но я елате във фейсбука @WordsDoWorlds да кажете какво е желва, бробиняк или чуперек. Мерси на Виктория Бешлийска, че събира думи като тези и така благо бъбри за тях.


ПАРОДИЯТА
В Нашето литературно предаванеYouTube) преводачът Стефан Русинов е водещ със силна кашлица и доста слаби въпроси към гостуващите автори. Внимавайте в коментарите – шегата му крайно добре имитира реалността, някои чак я взимат за гола истина.ШИПКИТЕ
Някой ще каже, че през седмица прибираме по нещо от полето, но какво да правим, дойде сезонът и на шипките. Готови са и чакат да ги берете до първите студове. Ако ви се яде мармалад, отворете си чантата – така ще съберете килограма за рецептата.


ПРАЗНИКЪТ
Този уикенд са Европейските дни на птиците, но понеже подминават София, вдигаме погледа ви за поздрав към този рошав господар. Южноамериканец е и е орел с 2 метра крила, но при нас му казваме харпия – като митологичния звяр и той е страшно граблив.


ПРИЛОЖЕНИЕТО
Не сваляйте рейтинга на Софийска община с фейсбук статус – не работи. Сваляйте приложението Civi, където се оплаквате от всякакви счупени и мръсни работи, а те следят дали се поправят и докъде са в срок. Действа и в други общини, ако уикенда отивате за шипки.


МЕМОАРИТЕ
Ще бъде 29 октомври, когато от Penguin излизат The Beautiful Ones – мемоарите на Принс, в чиято първа част (от четири) той сам пише за детството си малко преди да настъпи онзи най-тъмен 21 април 2016. Пурпурното пак е най-топлият цвят.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.