Топ 10


22 януари 2020
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ПОЛЕТЪТ
За Санкт Петербург ви трябва виза и дават най-много 8 дни престой. Това са едничките пречки пред вас, ако ви се ходи до Ермитажа – от 2 юли Wizz Air пускат директни полети до града на Белите нощи (които са факт около тази дата, може да извадите късмет).


ПОДКАСТЪТ
The Great Void на Никола Шахпазов тъкмо изтъркулва втори епизод, когато насочваме слушалките ви към тези разговори за дълбока и странна музика, често с метъл в името. Скачайте смело в бездната, интересът на водещия към мрака е бездънен.НАХОДКАТА
Тефтер с кожена подвързия с фин геометричен релеф и дълбок цвят на бор за само 5.90лв? Ахм. Отстреляхме го в китайското Miniso случайно, а се оказа елегантен начин да отворим чиста страница тъкмо в първите дни на азиатската нова година.


ПОТЪВАНЕТО
Трябва ви смел курсор на мишката или палец върху телефона, за да се гмурнете в океана – поне на neal.fun/deep-sea, където с потъването говорят и за обитателите на различни дълбочини (+клаустрофобичната история как и хората сме стигнали дъното).


АРХИВЪТ
С кеф следим инстаграма на АБVА – архивът за графичен дизайн от когато сме били царство и народна република. Сега се нанесоха на по-широко в сайта abva.bg, където освен естетско, става и леко мъчно – какво сме направили с тези велики традиции днес?!


МЯСТОТО
Sushi & Mochi може да е малко и квартално, но сушито им е жестоко. Кръстили са се не с въображение, а с наблюдение какво предлагат: ще ви продадат и мочи, мекият десерт от ориз. Ако не живеете наблизо (до Кирил и Методий 62), взимат поръчки онлайн.АНИМАЦИИТЕ
Всеки фен на Studio Ghibli ще ви обясни, че техните филми не са детските в неделя, а висока топка в анимацията. Затова се хвърляме да посрещнем новината, че идват в Netflix през февруари. Ето как милият Тоторо може да ви стане съсед (поне дигитално).ЛИТЕРАТУРАТА
Сайтът https://smesnakitka.eu е букет от книжни истории на местна почва: има списък на Петко Славейков с имена на цветя, смешни стихове, които Христо Смирненски е писал за съученички, или снимки на излети с Алеко Константинов. Доста по-цветно от учебник.


КЪСОМЕТРАЖКАТА
Дейвид Линч дълго е медитирал за този филм, личи – в What Did Jack Do самият той 17 минути разпитва за убийство примат в полу-разбираем диалог. Появи се без предупреждение в Netflix и пак е вид анимация – устата на маймуната е човешка.ЧИСТАЧЪТ
Когато са ни мръсни прозорците, викаме Василка, но да познавате някой, който спасява бели кецове след кален дъжд? Намерихме го на chistiobuvki.com, където приемат хигиената ни така сериозно, сякаш буквално са в нашите обувки.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.