Топ 10


3 май 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Монументът
Знаехте ли, че има будистка ступа на едно плато в Плана планина, от което в същия миг виждаш Рила и Витоша? Има. Символ е на хармонията във вселената и на просветлението, а целта ѝ е да дава усещане за радост и покой. Получава ѝ се – още си го носим в нас.


Уолкменът
Върти касетки за награда, че не ги погребахме с касетофона. Създава го арт дуото BrainMonk от Литва, което трупа точки за секси фасона и вече работи по прототипа – хвърляме по някой eyeball във фейсбука на Elbow, за да не изпуснем старта на продажбите.


Пейките
В район Оборище вече е така: тук-там по градинките пружинират пейки със соларни панели, които вечер осветяват прегърнатите под покрива си. През деня поседяхме на тази между блоковете в края на Панайот Волов, а през нощта хванахме лъчите в парка Заимов.


Видеото
От декември 2016 е, но и сега ни лазят мравки, гледайки как татуировките по тялото на Дейвид Бекъм оживяват в сцени на насилие над деца. "Violence marks forever", шепне той под флага на УНИЦЕФ, а ние крещим с всяка клетка от кожата до сърцето "Не посягайте. Никога!".Сериалът
Слава на всички богове, първият епизод на American Gods е тук и е точно това, което очаквахме – черен хумор, мрачно фентъзи, точен Иън Макшейн като господин Уензди и слой след слой от мистичната красота, която познаваме от романа на Нийл Геймън.Цветът
Заради едно песимистично изследване, което показва как сме увесили нос напоследък в световната ситуация, Pantone и чай Twinings ни връчват син картон – нов цвят, който слива морето и небето в инжекция Natural Optimism. Хм, ден преди това си взехме слушалки в същия тон лазур – случайност?

 

Публикация, споделена от PANTONE (@pantone) наДостъпът
Музеят Гугенхайм се дигитализира от години и резултатът е топ: 200 книги за модерно изкуство вече са отворени за свободно четене онлайн (или след сваляне на pdf). Както виждате, ние разлистваме Марк Ротко – качеството не е перфе, но достъпът е безценен.


Инстаграмът
"Making the world happier through butts", казва @cheekyexploits и разтегля малките ни бузи, показвайки безсрамно по-големите. Най-хубавото? Докато го превърташ, разбираш как вместо да търсиш кусури на дупето си, може да го боготвориш.

 

Публикация, споделена от @cheekyexploits наФилмът
И тази седмица скачаме високо: ко-продукция на Чучков Брадърс спечели голямата награда на фестивала за независимо кино Трайбека. Казва се Синът на София и няма общо с града ни, но е шампион с история за порастване по време на Олимпийски игри.Албумът
"Сони, как може да си толкова як?!", започва едно от новите парчета на човека, който ни задави с праскова в историческото Мит. Завъртете Приключенията на Сони Бонанза отдолу и се молете Djitkam Kurling скоро да избухне с клип. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098