Топ 10: Анимацията, илюзията и още...


7 юни 2022
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Анимацията
След първите си два сезона Love, Death and Robots стана супер известен като сериалът с късометражните анимационни филмчета на тема научна фантастика или ужаси, а в новия сезон – май и двете едновременно. 9-те нови епизода са в Tranding Now секцията на Netflix.Илюзията
Оказва се, че само 86% от хората успяват да видят тази оптична илюзия на „разширяващата се черна дупка“. Оказва се също така, че учените изследват този тип оптични илюзии, които мамят не само умовете, но дори телата ни (в случая – карат зениците ни да се разширяват) и те не са просто за забавление.


Класацията
България е сред 50-те най-посещавани дестинации в Google Street View за миналата година. Преди нас са Индонезия, САЩ, Япония, Мексико и Бразилия, а последните позиции в топ 100 заемат Узбекистан, Лаоската народнодемократична република и Малдивите.


Пръстенът
Малко вероятно е „пръстенът против тревожност“ да има магическа сила, но пък е приятно средство за успокояване. Казват, че произходът му е от древен Тибет, но предполагаме, че и броеницата от други култури върши същата работа. Ако имате нужда – продават тези пръстени както в Amazon срещу 20-30 евро, така и в AliExpress срещу само няколко долара.


Дебютът
През 2009 Куентин Тарантино се е заканил, че когато навърши 60, ще спре с филмите и ще се посвети на писането. Не е дочакал да чукне съответната възраст, а вече се е заел с книгите и първата му такава – Имало едно време в Холивуд, е на български благодарение на Кръг срещу 28 лв.


Технологиите
За първи път в историята американски медицински екип имплантира ухо, отпечатано на 3D принтер, на пациент, който е имал нужда от него. Операцията е извършена като част от клинично изследване, в което ще вземат участие още 11 души.


Парчето
Running Up That Hill на Кейт Буш се върна в топ 10 на музикалните класации. Парчето от 1985 излетя обратно към върховете благодарение на новия сезон на Stranger Things по Netflix. Ние също го въртим до пръсване заради страхотната му роля на “мадлена на Пруст”, препращаща към конкретната (силна) емоция в епизода.Донътите
Някои хора ходят до Пловдив само заради тях, затова отско-чихме и ние. Bluestone Doughnuts са на Отец Паисий 29 и ще ги познаете по надписа "Sold out" на витрината, ако не минете достатъчно рано през деня. Ние пробвахме поничка с шамфъстък с божествен крем. Какво ще ви се падне на вас, е сладка изненада.Бъдещето
Роботи против самота? Може да звучи като епизод от Black Mirror, но е реалност. Наричат се ElliQ и ще борят самотата на по-възрастните. „Ще бъдете изненадани колко съпричастна може да е ElliQ. Тя ще се интересува как се справяте, ще върне усмивката на лицето ви и ще се опита да обогатява всеки ваш ден“, казват производителите на уебсайта си.


Платформата
Чрез Nomad List работещите в режим remote се снабдяват с информация. Дигиталните номади обсъждат, оценяват и разговарят за всички дестинации и преживявания по света, а на нас ни харесаха подробностите за София и отделните ѝ квартали.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.