Топ 11


4 юни 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Морето
От макове. Плиска се от двете страни на пътя и става все по-червено в посока Стара Загора. Как е възможно тази прелест да минава за плевел?! Въпреки това не късайте безразборно (и не опитвайте да правите опиум, сънотворният мак е друг от семейството).


Борис Праматаров
Той никога не излиза от нашия топ, но сега е тук с новата си книга с илюстрации Cherophobia. Подсъзнанието ни е жадно и гладно. Задоволяваме го срещу 15 евро от boris-pramatarov.blogspot.be.


Сайтът
На Националния исторически музей – най-после Панагюрското съкровище влезе нормално в дигиталната епоха. historymuseum.org е създаден про боно, има лесна навигация и не дразни критичното ни око. Историята може да продължи.


Бонбоните
Moritz. Нищо общо с Макс и Мориц, но и тях ги познаваме от малки, после им изпуснахме дирите, а сега пак ги открихме (дълга история). Та, това е шоколад, така щедър на кокосово масло, че и да не иска се топи в устата. И така концентриран, че един бонбон ни стига за деня.


Тухлите
Докато Ян Форман търси къде да пъхне блокчета Лего в града ни, ние строим у дома. Желатин + вода + царевичен сироп = новите желирани мечета! Тюториълите как става и формичката, в която тухлите трябва да стегнат, са наблизо в нета.


Трикът
Късата пола е много хубаво нещо... преди да седне на велосипеда и да захвърчи накъдето си иска. Но има един трик – събирате предната и задната й част между краката си, слагате железен лев под плата и го обгръщате с ластик за коса (сякаш обличате копче). Работим за намаляване на ПТП-тата, нищо повече.


Колетъ
Не сме изяли буква, така се казва. На кутията пише "шоколадово яйце за пораснали", защото крие неочаквани неща от български брандове. При нас пристигна като гръм от ясно небе, иначе всеки може да се изненада срещу 50лв – вижте как във фейсбук.


Кен за Кан
Представяте ли си как Кейт Бланшет отваря шумно кен бира на приемиера в Кан? Защо не, ако е облечен така. Комиксите убиец са скроени от BBDO Украйна специално за дефилето на Стела Артоа на фестивала. Преглъщаме жално. #нямакойданипочерпиеднабира!


Ментата
Вече не на стръкче, а на градус. С мляко, със сода, със спрайт, с тоник, без тоник – щом започнем да пием тази отровно зелена течност, значи е дошло време да почерняваме на бански. Е, започнахме. Засега @ DEVET, скоро @ десет стъпки от брега.


Ройшийн Мърфи
Може да сте чули, но ние трябва да извикаме – жената с най-лудите шапки идва в София на 17 септември. Това е първият момент тази година, в който ни се иска вече да е есен. Играчки-без-коса on repeat!


100+
Отворихме юнския брой на GQ и вместо в младеж­та и спорта, се загледахме в този господин на 116 години, заснет от фотографа Бриджит Лакомб заедно с още няколко столетници. Хубаво е да виждаме, че животът е дълъг. И да не забравяме, че е кратък.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.