Топ 10


11 юни 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Калата
Върху най-добрата тениска, измисляна някога – бялата, чисто и просто. Видяхме моделите в Ecru Shop, за който са направени от Yt-shirt, а вече засякохме една и на улицата. Това лято изглежда ще бъдем деца на цветята.


Пулсът
Един мъж реши да визуализира вълнението си, докато предлага брак на приятелката си, а ние си мислим – спокойствието е много хубаво и полезно, но има ли нещо по-велико в живота от моментите, в които пулсът ти стига 120 удара в минута? #Homoemotionalis.


Моментът
В който успяваш да изненадаш себе си. Страхотно е, имаш чувството, че току-що си започнал да живееш. В крайна сметка на света има само един човек, с когото е наистина важно да ти бъде интересно и да не те убива от скука. И това си ти.


Шофьорите
Които ни дават път, когато пресичаме – и то не само на пешеходна пътека. Честна дума, има ги и дори не са чак толкова малко. Дали да не направим едно приложение, което да качва номерата им на таблото с отличниците?


Швейцарското ножче
Има рожден ден на 12 юни. Изобретено е от Карл Елзенер през 1897 и оттогава не иска да излезе от мъжките джобове. И толкова по-добре – да умееш да си служиш с нож винаги ще бъде по-секси от това да знаеш как да си преинсталираш Уиндоуса.


Трейлърът
На Марсианецът на Ридли Скот. Може да се окаже и обикновен американски въздух под налягане, но докато гледаме как Мат Деймън оцелява сам на Марс като някакъв космически Робинзон Крузо, се сещаме за Интерстелър и нетърпението се покачва.


Кварталът на липите
Около Оборище и Шипка тези дървета са толкова много, че измислихме ново име на карето – през уикенда, когато цъфналите липи така нахално миришеха от тротоара пред 33 гастронавта, че за малко да заглушат аромата от чиниите ни. Хей, София, страхотен парфюм!


Ранното ставане
Изобщо не се разбира с късното лягане, но започнеш ли веднъж, има добри шансове да се превърнеш от сова в петел. По-дълъг ден, по-добър тонус и никога изпито набързо или само наполовина сутрешно кафе? Да, разбира се, започнахме от вчера.


Христо Явашев
Артистът от Габрово, който мисли и работи в размах от километри, става на 80 на 13 юни. В Прага честват с изложба на плакати с подписа на Кристо и съпругата му Жан-Клод, а ние тук ви поздравяваме с розовите им острови в Маями. Think big, друго пожелание нямаме.


Къщата с ягодите
От години минаваме с въздишка покрай тази стара красавица на Сан Стефано, оставена да се самоубие. За първи път сега виждаме разрухата є отвътре на zdravkoyonchev.com. Въздишаме още по-тежко, но благодарим на фотографа Здравко Йончев, че надникнахме.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.