Топ 11


18 юни 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Балконтуристът
Ако си нямате балкон, ИКЕА обзаведе 9 на разни места в града, за да пиете на въздух по едно узо с приятели. И да си имате, това е парти на непознат терен и носи съспенс. Записвайте се бързо на balkonturist.com, че цяла София е хукнала към тези тераски.


Поезията
На Септемврин Госпожинов. Не го знаем кой е, но така безцеремонно пунтира мокрия сън на малките госпожици Августин Господинов, че ушите ни се изчервяват. Защо ни е романтика, когато има шопска салата!?


Лавандулата
Пристигна за един рожден ден и я оставихме да цъфти на прозореца ни. Може би за да си въобразяваме, че сме на някоя дива поляна, но без неприятните екстри – буболечките и жегата (климатикът е на шест).


Вицът
Доналд Тръмп се кандидатира за президент на Щатите. Вицът свършва тук, но туитър бълва продължения: "косата на Тръмп ще се бори за вице", "Тръмп прилича на първите американски президенти по... перуката". Ето и илюстрация (от списание TIME) как се постига тази кула на успеха, ако още мислите за емиграция.


Стъпките в пясъка
Уикендите на морето започнаха! Имаме нова теория на относителността – 500 километра са 200 в петък към брега и 1000 в неделя по обратния път. На Янтра й е все едно, тя не пие коктейли на плажа и няма оперативка в понеделник.


Домоcharm
На Шишман става все по-уютно – преди дни на номер 27 се появи този чаровник с готина (силно скандинавска) селекция от неща, които правят от апартамента ни "вкъщи". Има посуда, ароматни свещи, възглавнички с фламинго, вази от гума на колело и още 101 предмета за обичане.


16-те човека
Открихме още един тест "що за човек си?" на 16personalities.com. Отнема десетина минути да отговориш на въпросите, а после попадаш в един от 16-те типа характери. Не че всичко е точно – идеята е да помислим над себе си, а не да си търсим отговора все едно сме квадратно уравнение.


Сушито
Нашето най-добро в града е Thang Long Sushi. Ходим специално до мол Сердика да си взимаме по някое комбо и няколко ролца, защото там го правят японски майстори и няма шест-пет – самурайска работа.


Защитата
Без витамин D не се живее, но от вредните лъчи трябва да се пазим упорито. Ползваме Photoderm MAX Aquafluide с фактор 50+ на Bioderma, който действа като броня, но за разлика от нея е лек за носене и не лъщи на слънцето. Не е само за басейна и морето – слага се всеки ден след изгрева.


Телата
На танцьорите. Фотографът Александър Яковлев ги заснема в напрегнати пози и посипани с талк, който обаче не успява да скрие мускулатурата, издялкана с кръв, пот и сълзи. Дано в следващия си живот изберем спорта пред клавиатурата. @ayakovlev.com


Облекчението
Игра на тронове най-после свърши! Да влязат истинските детективи – от 22 юни по HBO. Жилавата и черна като дзифт философия на Матю Макконъхи ще ни липсва, но да видим какво ще извади Колин Фарел.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.