Топ 11


25 юни 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Намаленията
Процентите вече увиснаха по витрините на магазините, ориентирайте се преди навалицата. Всъщност тя е неизбежна, но за летния гардероб е важно да е лек – и откъм килограми за носене в куфарите, и откъм материи, и откъм финанси.


Плакатите
На Ищван Хоркай (Istvan Horkay), който изобщо е страшен. В тази серия показва големите магове в киното като архитекти със свой стил, отличим дори от Космоса. Добре че имаме ключ за техните къщи, че палатът в Бояна с басейн колкото игрище за тенис нещо ни бяга.


Татковците
Които носят своето миниатюрно копие в слинг на гърдите. Все по-често виждаме такива момчета по улиците, в парковете, по събития, и картинката е самото очарование. Денят на бащата мина, да живее бащата!


Моментът
В който казваш: Machete don’t viber, хвърляш телефона в тоалетната и пускаш водата. Е, образно казано, не сме толкова не-смарт. Но не може ли просто да се върнем към живата връзка?! #айдестигасмесиписали!


Задните дворове
Харесваме ги дори когато са отрупани с пране, което се вее като корабни платна. Или пък точно тогава – до последната щипка, захапала вехт пеньоар на цветя. Задните дворове просто не умеят да лъжат, къде другаде го има това в днешния свят?


Резиденцията
Наричат я Къща за литература и превод, намира се в Изток и се държи като себеподобните си по света – събира писатели, преводачи и агенти в сферата, за да им помага да работят по-спокойно. Следим кой влиза и излиза на страницата й във фейсбук.


Мерси боку
Прегръщаме човека, от когото получихме тази "благодаря ти за подкрепата и приятелството” картичка, надписана на ръка и пратена по пощата. Защото ни напомни колко е важно не само да си благодарен, а и да го казваш. <3


Асансьорът
В старите сгради, които някой си прави труда да поддържа. Бяхме в една на Дякон Игнатий и горчиво съжалихме, че асансьорът не работи, но забележете как изглежда. Стоиш пред него и неволно виждаш истории като от стар филм ноар.


Сватбата
Която ни накара да оставим романтика в нас да поживее още малко, да вярваме, че понякога ТЯ все пак се случва и дори да се прежалим за едно хоро (хвърлихме обувките и почти ни се получи). Мат & Роси Сторс, U ROCK!


Тортата
Домашна, моля. Тази е с крем от маскрапоне и бял шоколад, бисквитен блат и череши, топнати за миг в шоколад – звучи толкова просто, а е по-вкусно от Мастър-шеф-гурме. Обмисляме все пак един готварски курс, добър сладкар не се става с ядене.


Чужденецът
Е, не по Камю. Говорим за това да слезеш на чужда гара, да не знаеш как се казват улиците, да нямаш идея колко струва таксито, да стоиш на чужд площад, да спиш в чуждо легло... Идеята, че у дома в буркана си е най-добре, не е отвела никого далече.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.