Топ 10


9 юли 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Бижутата
На Цвета Трендафилова. Новата й колекция под етикета Take my Yellow Dress вече се приближава към пръстите и ключиците ни с чудесен минимализъм (който не заменяме за шарени гиганти дори през лятото). Чакаме откриването на takemyyellowdress.com.


А to Jazz
Южният парк никога не беше виждал толкова много хора, не беше слушал джаз и не се беше събуждал всяка сутрин с изметени до последния боклук поляни. Затова обявяваме, че фестивалът буквално написа история. Догодина пак?


Снимките
На приятели, които обикалят света. Добри същества сме, затова не завиждаме, а чертаем с все по-плътна линия нашите планове кога ще грабнем сака и ще кажем "Hola, Перу, que pasa?"


Сградите
Които имитират тялото на Бионсе. Австралийските архитекти Elenberg Fraser толкова се захласват по извивките й, че изливат усещането от клипа й Ghost от стомана и стъкло. Предишната муза на стрoителите, Мерлин Монро, вече е в сянка.


Морето
На Светослав Станков, изрисувано върху синьото платно на тишърт или потник. И ние като това корабче засега плуваме само в чаша вода, така че ни отива. За 40лв от магазин Три Котаж на Любен Каравелов 41.


Дневникът
На Етгар Керет. Както никога преди, след раждането на сина си, израелецът започва да записва радостите и трусовете, през които преминава до смъртта на баща си през 2012. От 16 юли вече четем Седем добри години и на български – след среща с автора в 19:00 в Studio 5.


Бадемите
Дойде времето на млечните – млади и сурови, приятно хрупкави, съвсем леко горчиви и вече по сергиите на пазара. Комбинираме ги с едри боровинки, защото веднъж ги събрахме случайно, а те си допаднаха като... грах и моркови, както се казваше във Форест Гъмп.


Залезите
Нещо ни става тези дни и все гледаме нагоре. Сградите и дърветата изобщо не ни пречат да потъваме в захарния памук на небето на свечеряване. Следва разходка по тихите нощни улици, в която сме само аз и ти.


Freedom
След Джордж Майкъл и Фарел Уилямс припява най-благата дума в новото си парче. Добре ескалира след танца за щастието, при това хванат в най-обикновените дрехи, в които някога сме го виждали. Много е печен тоя Фарел, а видеото – околосветско!


Вечерята
Без готвене. Купуваме мек хляб от пекарната на Иван Асен (работи до 20:00), добавяме масло, малко синьо сирене и чаша вино. Яд ни е само, че не можем да се качим на покрива – защо у нас това пространство е тера инкогнита?


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.