Топ 11


15 юли 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Котките
На Ню Йорк. Felinesofnewyork.com току-що заработи като реплика на сайта с човеците на града. Освен в муцуните, разликата е там, че тексът под снимките е покъртителен – спокойно, не в смисъла на сладко, а на остро като котешки език. Хиляда лайка!


Новият чипс
Изобщо не ни е срам, че сме пристрастени към него. Или към тях – тези фунийки царевичен чипс. Открихме ги наскоро в близкия плод-зеленчук, но вече плъзват като лавина по всички магазини за храна и напитки. Може да е джънк, но е супер джънк.


Плутон
След 10 години обикаляне Ню Хърайзънс успя да щракне отблизо най-малката и далечна планета, кръжаща около Слънцето. Браво на НАСА, но ако продължават да сипят щатски национализъм в сайта си, трябва да знаят, че на Слънчевата система това й е смешно.


Черното
Да, през лятото. Да, от глава до пети. Да, защо не? Чуйте Ан Демюлеместер: "Черното не е тъжно. Ярките цветове са тези, които ме депресират. Те са толкова... празни. Черното е поетично. Как си представяте един поет? В ярко жълто сако? Едва ли.”


Маги Малеева
Защото взе титлата на Уимбълдън в турнира за двойки при легендите. Пускаме си химна и ставаме прави (е, на ум). Естествено, продължаваме да се горедеем и с мъжката ни ракета, въпреки неуспешните излитания тази година.


Книгата
На Георги Господинов и дъщеря му Рая. Казва се Сватби на животни и неща и са я писали и русували заедно! Както изглежда, ще я отворим чак на есен, но веднага се хванахме на първия тийзър във фейсбук. Хора и неща, очаквайте.


Лекциите
На белгийката Естер Перел (Esther Perel) – за TED и изобщо. Рядко комбо от хумор и проникновение по въпросите за връзките, изневерите и драмите на човека, който все не може да избере – свобода ли иска, сигурност ли, или най-добре – и двете на калъп!


Поничката
Е, не от тесто. Този нов модел праскови (с нещо смокиноподобно във фигурата) още е екзотика по нашите земи и неизбежно ни допада. Сладки са и се ядат по-лесно от кръглите им сестри, с които обезателно накапваш дрехите, бюрото и пода едновременно.


Ноктите
Така като го казваме не е много секси и точно там е уловката. Маникюр и педикюр вече звучи различно, така че внимавайте – чисти и поддържани нокти, на ръцете и на краката, при жените и при мъжете. Просто е. Дори не боли.


Чужденците
Хубаво е, когато по улиците се чува жужене на всякакви езици и се смесват физиономии от няколко континента. Напоследък все повече. Носи се слух, че София била малкият Берлин с култур-арт програмата си – току виж имало нещо вярно.


Honeymoon
Сладко-горчиво ни е на душата – вече слушаме първия сингъл от новия албум на Lana del Rey. Казва се Меден месец, но при нея, знаем, мед без жило няма. Браво, кралицата на винтидж меланхолията остава на трона си, чакаме диска през септември.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.