Топ 11


30 юли 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Реката
И Амазонка ни привлича силно, но тези дни избираме Марица – на 2 август отиваме на плажа с три басейна, който е построен на реката за One Architecture Week. На есен ще има и сцена за музика и арт, но засега едни бански ни стигат, майна.


Старите приятели
Да седнеш на джин-тоник с хора, които продължаваш да обичаш 20 години по-късно? Толкова е силно, че минахме на йегермайстери – доста подла чашка в жегата, но когато човек има такива приятели, не му пречи да има и махмурлук. #BFF.


Читалнята
Писахме, че я ремонтират, ето чe е готова – хубавата будка за вестници в градинката пред Народния театър вече е още по-хубава читалня с работно време от 10:00 до 20:00 и читателски карти за дарителите на книги. Вие отнесохте ли нещо? Е, хайде сега заедно на три!


Свободата
Русия забрани достъпа до Youtube. Испания забрани всяка публична проява на протест срещу правителството... Можем да изреждаме дълго, но тук искаме да кажем само едно – свободата е като въздуха. Дишайте, докато има, после заминаваме на Земя 2.


Биографията
Flip-Side: Real and Imaginary Conversations with Lana Del Rey. Ясно е за кого е, но чуйте автора – Джеймс Франко. Освен муза, Лана му е близка приятелка, така че очакваме разкрития. И, естествено, шепа хрупкав хумор, нали, Джеймс? Излиза следващия април.


Пъпешът
В нашата приказка тиквата се превръща в пъпеш – студен, ароматен, сочен, сладък. Нямаше да го подминаваме и да беше напълно безполезен, но не е лошо, че пази имунитета, сърцето, храносмилателната система и дори младостта на клетките със съдържанието си на редкия германий.


The revenant
Еко активизмът на Леонардо Дикаприо е жесток, но първият му филм от 3 години насам – малко повече. Сниман е от Алехандро Иняриту (същият, който измери човешката душа на точно 21 грама) и е супер кръвнишка история за студ и отмъщение – вижте първия трейлър и се вледенете.


Пеперудата
В стомаха. Няма друго насекомо на планетата, което бихме пуснали в къщата си, какво остава за организма. Тази нахалница обаче пожелаваме на всеки – лято е, отворете ги малко по-широко тези вашите прозорци.


Островът
Ибиса, моля. Защото има парти, море, басейни, палми и хора, отишли да се разбият от онези три неща. А и имаме едни познати, които са там от седмица и не спират да тагват серийно всички думи, които искаме да са част от живота ни – #веднага!


Музейко
Още няколко сантиметра останаха да влезем вътре, а хлапетата да го пипнат с пръстите си. Глаголът ни е верен – това не е музей с вкаменени експонати, а интерактивен научен център, в който децата ще опознават света с пипане и питане. Веднага след ваканцията.


Песента
Queen of Peace & Long and Lost на Florence + The Machine. Току-що потече в Youtube (където можем да го гледаме до пръсване, защото не сме в Русия, спасиба!) и носи такава кресчендо емоция, че ни заглъхват ушите. Не е лошо да капнем малко драма в този фриволен сезон, да?


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.