Топ 11


20 август 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Слънцето
Хванато за миг между двата тротоара на Цар Симеон точно преди да си замине. Малко след 8 вечерта Сирийският квартал в София става ленив и има цвят на чай – почти сме готови да откраднем ключовете на човекa от първия балкон, който го вижда така всеки ден.


Смокините
Тези приказки как във всяка смокиня била заседнала и загинала по една оса изобщо не ни развалят вкуса. Докато ги ядем се чудим единствено как Адам и Ева са се прикривали със смокинов лист, когато повечето човеци сме алергични към него?! #единбогзнае.


Емпатията
Най-добре се учи от живота, но есетата на Лесли Джеймисън (вече сравнявана с царицата на есеистиката Джоан Дидиън) са топ помагало. Тhe Empathy Exams подлага на тест човешкото в нас и способността ни да съпреживяваме чужда болка – четем и растем.


Нощните смени
На мозъка. Докато спим, той влиза в турбо фаза и започва да отмята дълъг списък със задачи – взима решения, пакетира и подрежда дългосрочната ни памет, изхвърля боклука от невротоксини. В това време ние се чудим каква глупост да сънуваме, бива ли така?!


Сериалът
Музикантският Vinyl, сред чиито продуценти седят заедно Мик Джагър и Скорсезе, а създател му е Терънс Уинтър, свързан бащински със Семейство Сопрано и Империята Бродуок. Темата е секс, наркотици и рокенрол във времето, което ги е изобретило – 70-те. Идва през 2016, търпение.


Бургерът
Телешки Ангъс от Farmer’s (за 6.49), който напоследък е закотвен в обедното ни меню. Между двете парчета питка има само домат, марула, лук, сос кетчуп-майонеза и едно фантастично парче средно изпечено телешко – толкова просто, че чак гениално.


Тревата
Около новите трамвайни релси на Руски паметник. Инициативата се бори за зелени пътеки на много места в града ни, но сме направо шашнати да видим как реално се постилат първите. Действат добре не само на естетиката, а и на въздуха – само да сме видели хвърлен фас, убиваме!


Пейзажите
На Earth View. Камерата е щракнала най-божест­вените места върху кълбото от точното разстояние, за да ни разплаче от красота. Природата на тази планета си я бива! Гледаме жадно работите на Баш Майстора и сваляме за скрийнсейвър от earthview.withgoogle.com.


Джейк Джилънхол
Септември ще бъде негов в кината ни с експедицията Еверест и боксовия Обратен гард. За втория е направил такъв свиреп бодибилдинг, че ни поваля още преди ъперкътът да е доближил брадичката. Ръкавица горе за Джейк, ще гледаме.


Делфините
Защото са умни, красиви, състрадателни и верни приятели – точно каквито се надяваме и ние да бъдем един ден. Дълъг път ни чака, предвид онези снимки от морето, на които вместо да скачат над водата, делфините лежат неподвижно върху пясъка...


Разговорите
В които две и повече жени си споделят разни любовни случки – науката казва, че тези разговори произвеждат такива количества допамин и окситоцин, че само оргазмът ги бие по наслада. Проста биология, жалко наистина, че мъжете тук са пас.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081