Reinvent


3 декември 2015
Събота вечер, 28 ноември. Под бетонното небе на Модерен театър ловим хвърчащите бели конфети с език като снежинки. Духът от бутилката е пуснат – дошли сме да танцуваме и да шумим на място, където обичайно седим и мълчим.


Влизаме като за парти, но още на завоя табела "Погледни" ни кара да надникнем през шпионка – оттатък ни гледа пълна зала с публика. Най-после сцената е наша, казваме си, и се мушкаме в тунела – тъмен коридор със светеща лента по средата и потекъл по стените огледален надпис NOTHING. Легендата вече се носи: когато попитали Никола Тороманов-Фичо, автор на тази работа, какво ще направи в Модерен театър, той казал "Нищо". Ето го нищото и е тръпка да минеш през него, дриблирайки наум с думите на Вонегът "Everything is nothing with a twist".


"Знаете ли къде е сцената на театъра", питаме наоколо. Всеки вдига рамене, преди Виктор Чучков да ни посочи "ей зад тази стена". Естествено, човек винаги намира по-лесно баровете, шегуваме се на опашката за Absolut коктейли – Сълза и смях, Фарс и Пинокио, смесени от най-добрите софийски миксолози. Взимаме по един и прескачаме в следващата зала, където зад черна завеса изпъкват очертанията на лица и ръце. Приличат на извънземно, което опъва корема на майка си в някоя фантастика. Или на собствените ни бесове, напиращи да излязат.


В целия сюжет има нещо тайнствено, сякаш си влязъл на свещено място по тъмно. Горе на олтара вече пуска къдравата Aérea Negrot – дошла е със счупен глезен, както разбираме, когато започва да удря патериците над главата си като палки на барабан. Пред нея вече се танцува нагъсто. Повечето сме небрежни, но мяркаме и голи гърбове, папийонки и дълбоки деколтета, които ни подсещат за един засилващ се тренд – да се облечеш за парти. Да си не просто себе си, а себе си в нова светлина.


Reinvent yourselves, humans of Sofia! Следващите дата и място скоро ще станат известни.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.