Топ 10


21 април 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.

Покривите
Знаете ли какво има на върха на Народния театър? И ние не знаехме, преди да влезем във фейсбука на Skymedia, които снимат София отгоре с дронове. Хайде бързо да видите на кой покрив има велико съвременно изкуство и верен ли е часовникът на Министерството на земеделието.© skymedia-bg.com


Сънищата
Все се надяваме, че подсъзнанието ни се вълнува от други неща, но в кошмарното видео Branded Dreams – The Future Of Advertising дори калинките са брандирани. Направено е от страха, че скоро рекламите ще проникнат и в сънищата ни, а науката казва "възможно е". Юнг е потресен.


Инстаграмът
Тези дни следим камерата на @OmarZrobles, която хваща полета на балерини и балетисти по кубинските улици. Те просто си тренират, а танцът е колкото в кръвта им, толкова и в руската школа, която ги държи на палци. Ну, смотрите.
© instagram.com/omarzrobles


Сладкото
Това не са просто шоколадови пурички, а шоколадови пурички, донесени една вечер от домоуправителката на блока с "ето ви нещо сладко да си хапнете". Тя е Мария, на 70, от район Оборище – човек гори калории от уважение насреща й.


Риболовът
Тук Вера Гоцева хвърля въдицата в язовир Въча, но този кадър е от друга история, която завършва с празна мрежа. Е, риболовът не е непременно занимание за наяждане – по-често е за отпускане на нервите, паралелно със затягане на кордата.


Глицинията
Новото цвете на София изглежда е лалето, избухнало в разни цветове на разни места в града (даже и в краката на Коня). Няма лошо, но нашият фаворит цъфти естествено от много години край важни стари сгради – не е лилава акация, казва се глициния.


Времето за себе си
Не е егоистично, дори да отнеме цял уикенд, докато хората се опитват да ви намерят по всички комуникационни канали. И няма нужда от извинения – да останеш насаме със себе си, за да си наместиш тетриса е животоспасяващо. За околните – също. #нямаме
© pexels.com


Почивката
Не знаем за вас, но ние не сме си отлепили ръцете от клавишите от 4 януари. И да не бяхме християни, щяхме да кажем, че идва велик ден – онзи, в който затваряме уиндоуса и отваряме вратата към където си искаме.


Рециклирането
H&M пак вадят супер видео за световната седмица на рециклирането. Kaкто нарежда MIA в клипа, Rewear it – до 24 април марката събира ненужните ни дрехи в магазините си, за да свали малко тежест от гърба на планетата. Върнете една риза, ако имате две.


Жегата
На улица Янтра е спокойно и мързеливо като в Ориента. Този надпис Жега не сме го драснали ние, но като гледаме как над телата им почти се вдига мараня, на точното място са се изпържили. Котка да си – девет живота рахат.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.