Топ 10


28 април 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.

Слънцето
Пак показа пред очите на НАСА как красиво може да избухва тук-там в ултравиолетово в тишината на Вселената. Без паника, вредната радиация не може да пробие до нас през атмосферата, причинява само леки трусове в комуникациите – ежедневни неща.


Инстаграмът
@coffeetablemags – или витрината, през която гледаме новата стока в магазина за независими списания със същото име. Долитат върху нашата масичка за кафе от Хамбург, но иначе са от целия свят.


Гимнастиката
Гледахте ли видеото, в което една майка прави страшни пози с дъщеря си на гръб? Не пробвайте това у дома, госпожата е Gasya Akhmetova-Atherton (на латиница, за Гугъл), бивша акробатка в Сирк дьо Солей. С този цирк ни се иска да бяхме израснали.


Уикендът
С цър-пър на скарата и одеало до реката – хайде, стига е валяло, че станахме Сто години самота.
© pexels.com


Яйцата
И баба знае как се боядисват, но този Великден ще пробваме нова био рецепта. В купичка с бита сметана поръсваме разноцветни хранителни бои, капваме оцет, разбъркваме, пъхаме яйцата за 10-15 минути и, воала, резултатът е млечен шейк.
© www.onlydecolove.com


Лазурният бряг
Но не да си там, а да се върнеш от Ница, Кан и Монте Карло с впечатлението, че в София имаме страхотни заведения, къпем се най-редовно и сме по-възпитани от лазурните европейци. Нищо лошо за тях, но нека да си вдигнем малко точките, горното е истина.


Магията
Всеки има нужда от капка в живота си. Не, че е полезно да се вярва на всякакви гадания и заклинания, но не може само аритметика, дедлайни и прибиране на дрехите от химическото. Не вадете сега тарото, казахме капка.
© dustbean11.deviantart.com


Подаръците
Онези малки и неочаквани дози внимание, които показват, че някой мисли за теб, дори когато ти не си имал време да мислиш за него. Нямат цена, но е важно после подобна инсталация от джобни да се появи и на неговото бюро, нали така?


Лимонадата
Сипваме си новия "визуален албум" на Бионсе (достъпен в tidal.com) с 12 парчета, в които тази тъмнокожа богиня съблича всички прегради между себе си и нас. Не пускаме цвета по инерция – Lemonade е ода за "black female power", интимна до кокала.


Закачалките
От стари ски, вдъхновени от високите пирински красавици Синаница, Куклите и Самодивски връх. От Ателие Трион пътуват към планински хижи, а ние за първи път тази година си представяме преспи с топло чувство.
© facebook.com/atelietrion
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.