Топ 10


12 май 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.

Дъждът
На нас май ни се струва като октомври и мърморим над локвите, но вижте природата как се радва – дърветата толкова буйно са шупнали, че когато вали, в кръга под короните им е сухо. Една добра година ще е тази, ще видите.


Моментът
В който сваляш бронята, дето те пази от всички и всичко, но вместо да се почувстваш слаб и оголен, ставаш някак по-силен и свободен. Хайде C-3PO, сваляй доспехите – знаем, че отдолу си един страхотен човек.


Трейлърът
Двамата луди Джон Малкович (като сценарист и актьор) и Робърт Родригес (като режисьор) правят филм, който ще влезе в кината през 2115. В момента 100 Years – The Movie You Will Never See минава през Кан, а ние само надничаме в бъдещето, което надали ще доживеем.


Цветята
Които грабваш от цветарския на път за вкъщи. Поводът? Няма такъв. Освен че след книгите и изкуството, цветята са третият елемент, който прави един дом жив и истински (човеците вътре изобщо не ги броим, шегувате ли се?).


Албумът
Джеймс Блейк току-що изпусна третия си The Colour in Anything в плейърите ни с артуърк от илюстратора на Роалд Дал – сър Куентин Блейк. Меланхолия, която влиза като топъл нож в масло – леко и дълбоко. Навън все още вали…


Пикселите
Казват се Upixel и идват с гумено лице за рисуване от нас – става с малки цветни части, които се забождат отгоре на лего принцип. Онлайн тези раници, чанти и портфейли сякаш са фурор, на живо ги пипнахме в малката книжарница на Шишман 18.


Джулиана Маргулис
Всеки да коментира каквото иска за финала на сериала, но никой да не пипа Джулиана. Не я познаваме в живота, обаче едва ли пада по-долу от Добрата съпруга Алиша Флорик. Страхотна жена – и в костюм, и по дантела, и само по мозъчни клетки.


One Shot
Серията еднокадрови клипове, която гръмна с много по-добрия хип-хоп на Ицо Хазарта, се връща с втори дубъл от 10 парчета. "Най-дългият пръст е средният", дава начало Бобо, чакаме следващите – през две седмици в четвъртък в YouTube канала на Facing The Sun.


Костенец
На лакът от София, а прилича на кръстоска между швейцарския прованс и руска приказка. Оставете гъчкания водопад и давайте нагоре към вълшебния параклис (с локум гледка към равнината) и хижа Гургулица (за боб яхния с домашна ракия). Бързо го казахме, но цял уикенд му трябва.


Стълбите
Тежко се живее на шестия етаж без асансьор, но ако знаете какви прасци се правят, олеле! И да си имате, стълбите са супер начин за здраво движение в този заседнал на въртящи се столове свят. Европа го чества на 13 май: за нас катерене, за асансьорните техници – лежане.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.