Топ 10


19 май 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.

Къщата
Collage House на S+PS Architects в Мумбай. Страхотен пачуърк, създаден главно от намерени неща и рециклирани материали в разкошен баланс между старо и ново, традиционно и съвременно, грубо и изящно. Ако някой пита – да, вече бихме живяли и в Индия.


Сушито
До Street Chefs на Ангел Кънчев паркира още една каравана, от която се подава бързо суши. Навива го Жоро Петров (от някогашния Блейз), който ще ви сипе и люто-кисела супа с гъби шитаки и скариди – по-доброто шкембе след тежка вечер. Бързо, там е само до 1 юни.


Албумът
Излиза на 19 май и се казва Suck on This – нищо по-прилично или любезно не сме очаквали от Die Antwoord. Надаваме едно ухо с първото парче – Dazed & Confused, което е точно толкова бонбонено & зловещо, колкото само Йоланди може да го докара.
© instagram.com/dieantwoord


Жестът
Когато получиш подарък без изобщо да очакваш и за капак той толкова ти хареса, че си казваш: "хей, you know me better than I know myself". Тук има и повод – едни пет години, в които тази ръка върви 2-в-1 с друга, по-голяма. Поздрав и от нас с парчето на Ройшин Мърфи.


Книгата
Не е страшно да те е страх, казва тази будистка монахиня и ни учи две неща: как да се изправяме лице в лице с ужасите си, вместо да ги оставяме да ни управляват и как да бъдем по-състрадателни към себе си. Сложно ли излезе? Ето просто: Keep calm and love yourself.


Каналът
На VanesaVidenova, която лови вибрациите на вселената в YouTube. Открихме я покрай смешната жлъч, която излива изпод розовата си коса във видеото Какво не харесвам във всяка зодия. Има хляб в астрологичните й приказки, а тук-там има и зрелища.


Venus
Не изпускаме нито едно кръгче или квадратче, огънато от Армавени Стоянова, така че ето пак – от 19 май новата й колекция от рециклирани благородни метали и ръчно обработени камъни влиза в Sabai с един ред под черта: "Всичко е цветно, Like Someone in Love".


Палачинките
Славата на домашните понякога е пресилена, мислим си в градината на Niko’las над тази порция с портокал, ягоди и сладолед. Много са добри, а от съседната маса шеф Николов казва: "Ако не ви харесат, ще ви направим други". Вкъщи никой не казва така.


Музиката
След като Ханс Цимер ни взриви отвътре, се прибрахме с такси, в което шофьорът слушаше Енио Мориконе. Не е виц. Животът ни е музика, дори когато чуваме само шума на аспиратора с последната цигара за деня.


Подслонът
Някой добър и сръчен човек е вдигнал еко палатка в Борисовата за бързо спасение от дъжда – ако мокрото ви хване по алеите, сухото е близо до входа на градината и онова място, което прилича на празно езерце, обрасло с бръшлян.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.