Топ 10


26 май 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.

Фейсбукът

На TimeLapse Bulgaria, със снимки на Frame Force. Влезте в галерията и ахнете – София изглежда доста хубава от въздуха, доста подредена и тук-там дори достолепна. С лупата открихме и няколко вътрешни двора, които веднага бихме проверили по земя.
© frameforce.net


Малките 5
Коуъркинг пространството с това име и адрес току-що порасна с още 260 квадрата – втори апартамент (на Хан Крум 3), който ще стартира като pop-up галерия. Който има какво да изложи, да ги търси (за откриването ще приберат булдога).
© facebook.com/malkite5


Жасминът
И без да се оглеждате по улиците, ще го усетите – така пищно е нацъфтял и ухае. Дано и по вашия маршрут да расте някой храст, ако не – почти сигурно имате трендафили, също в пика си. Изобщо, добре се парфюмира природата, след като хубаво се изкъпа.


Юни
След месеца с безкрай почивни дни юни ще е труден за харесване, но пък вечерите ще стават все по-дълги и по-топли, ей сега ще отворим официално Кристал и... ще се опитваме да не мислим как така, докато мигнем, я преполовихме и тази година?!


Филмът
Джим Джармуш не спечели нищо в Кан с новия си Патерсън, но на нас точно той ни се гледа. Разказва за един обикновен автобусен шофьор, на когото нищо особено не му се случва, обаче от цялата рутина блика поезия. Да усещаш живота така е изкуство.


Крапец
Море, в което не искаш да влизаш, но не можеш да се откъснеш от него – диво, студено, с безкрайно дълги пусти плажни ивици. Изглежда като в детството ни, когато и тук все още имахме пясък и бряг. Картичката е от Lomovera, има да разказва още.


Wallpapering
Това са плочки, правени ръчно една по една от пресована рециклирана хартия – страшна красота за стена, която се поставя с всякакво лепило (или магнити) и иска само въображение в нареждането и поръчка от майсторите на dearhuman.ca.


Ремонтът
Не е фотошоп, къщата на Яворов на Раковска наистина е реставрирана под конец и преди дни беше отворена за оглед – дано и вътре изглежда толкова добре. Мерси на Етюд-и-те на София, че са я снимали току-що разопакована.
© facebook.com/etiuditenasofia


Обедната почивка
В която не ядеш на бюрото си... След като го написахме, ни се струва, че това изречение е събрало всичката мъка на света.
© pexels.com


Косата
На Адел в новото ѝ видео Send My Love (To Your New Lover). Според модните списания през лятото трябва да сме точно толкова рошави, а според нас е по-важно да имаме същата енергия като тази свободна и танцуваща в роклята си на цветя жена.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.