Топ 10


2 юни 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.

Кецовете
Маратонки – кецове – гуменки без връзки. Светът постоянно се върти между тези три вида спортни обувки, а в момента Adidas го спират с Gazelle – нова версия на модела им от ’91, която ще се изстреля в 53 цвята. Бяло, черно, червено или бембено?


Инстаграмът
@finfilm на Иван Богданов от Compote Collective. Величествени кадри, с които е играно много или никак. Понякога го оставяме отворен на компютъра, за да е първото нещо, което ще видим на следващата сутрин (след лицето на другата възглавница, нали).


Военната академия
Всеки парк в момента е рай под небето, но този е истински аристократ, в сянката му чак неволно заговаряш тихо. Да легнеш на тревата, втренчен в синия процеп между короните на дърветата, и просто да мълчиш – ето я по-добрата медитация.
© Вера Гоцева


Книгите
Стига с това загубено поколение, ние сме късметлии – точно тук и сега "няма безплатен обяд" да не се отнася за храната за мозъка. Metropolitan Museum of Art отвориха 448 арт книги за свободно четене и сваляне, Getty Museum и Guggenheim също – остава да преборим четвъртия грях (нарича се ленност).


Спаси България
Страшна геометрична прогресия правят Спаси София, които пораснаха от Спаси Метрото, а сега учредиха и Спаси България. Амбициозно, но им вярваме – кой друг умее по-добре постоянно да ръчка Държавата в ребрата?


Приложението
Headspace. Ако сте напред с медитацията, прескочете – този ап е за хора с малко опит и кът време и започва с 10 безплатни сесии "фитнес за мозъка" от по 10 минути. "Днес си много дзен" беше първата похвала – работи значи, продължаваме.


Изложбата
На една поляна край магистрала Хемус скулпторът Павел Койчев е пръснал калъпите, от които е изливал бронзови статуи. Божествена гледка (която бихме комбинирали с одеяло, ягоди и просеко, извинете). Не бързайте, остават там завинаги – на 69-ия км, след Правец, има табели на близкото OMV.
© Виктор Чучков


Солетите
Докато стигнеш до бюрото си в офиса, в ръката ти са останали 3-4 – всеки иска още една и още една, толкова са апетитни, хрупкави и пармезанови. Ако не делите с колегите, споделяйте с вино. От By the Way (два пакета за 5лв).


Knapp
Изпуснахме премиерата на новата им колекция, така че наваксваме с windowshopping и кликове върху снимките. Импулсът идва от Занзибар, дървото превзема бижутата, а тази рокля е всичко, което момичетата още нямат това лято.


Обядът
По средата между града и гората. За нас това се пада в Бояна – сядаме в Старата круша с лаврак в чинията, узо в чашата, приятел отсреща и толкова пресен въздух за дишане, че бихме работили йогистки с диафрагмата, ако не трябваше да дъвчем.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.