Топ 10


9 юни 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.

Инстаграмът
@thingsorganizedneatly ще разплаче всеки маниак на реда, който си слага дори химикалките по големина и цвят. Казват, че креативността живее в хаоса, но този инстаграм с награди и книга от тази година на нас ни прилича на изкуство.


Белград
И тук си имаме достатъчно брутализъм (като стил, не като ужас), но вижте колко футуристично изглеждат някои сгради при съседите на minimalbelgrade.com – естетски проект, който се купува и за стена (ако си нямате такава гледка и през прозореца, естествено).


Сладкишът
Нарича се просто паста с ябълки и ванилов крем, но вкусът е сложна смес от сладко, солено и кисело, заради която едва изчакваш да стане и кафето. От магазин i sensi на Аксаков 17A.


Къщата
Продължението на Made in Home се казва Made in Blue и отвън изглежда ето така. Острим ножовете скоро да го опитаме и отвътре, поне на снимка чиниите дори засрамват фасадата.


Превозът
33 станции с 12 велосипеда всяка ще се появят в града за обществено ползване под наем! Ще го повярваме, след като се качим на първото, засега още чакаме Столична община да одобри идеята до края на месеца – дано не е надали.
© pexels.com


Графитът
Ако сте последният човек, който не го е видял – Шандор Петьофи 55, на лявото рамо на Слънце и Луна, работа на Nasimo или човекът, който прави народна приказка от гол калкан. Фолклорът ни отдавна не е имал толкова красиво лице.


Бирата
Нов Бял Щърк излита от гнездото на 10 юни – казва се Grissete Saison, а етикетът обяснява, че е “постиндустриална интерпретация” на старото белгийско пиво на миньорите, родена след сблъсък между главите на “Щърка и пича”. Отварят го в Kanaal след 17:30.


Черниците
Вече започнаха да зреят по улиците и дворовете, сега е моментът да се протягаме скришом нагоре. Но защо пък скришом – нали се сещате какво става по тротоарите, когато никой не ги е изял навреме и се превръщат в киша под обувките ни.


Минимализмът
Дойде време за разголване и се чудим – цяла градина на ръкавите ли е по-красиво, или само едно стръкче на чорапа? Всеки си знае, но ние май бихме започнали засаждането тази година от глезена.
© boredpanda.com


Изложбата
На Кристо. За 16 дни от 18 юни нататък ще се ходи по вода на италианското езоро Изео. Готвим се да разкажем за това чудо, което се казва Плаващи кейове и съединява 220 000 полиетиленови куба (50х50см) с 220 000 свръзки, покрити с 90 000м2 златист плат – елате пак да чуете.
© christojeanneclaude.net
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.