Топ 10


17 август 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Плакатите
На Олимпийските игри от 1896 насам. Colorlib.com ги събират в дълъг и любопитен скрол, който показва как са се сменяли идеите и дизайна зад най-известните кръгове в света. Ако не ви стига, има и линк към подобна колекция с логата на Игрите досега.


Пътуването
Когато тръгваш нанякъде без ясни спирки и всеки ден се будиш на различно непознато място. Пътуваш, спираш, тръгваш пак, докато времето сякаш се разтегля, вместо да лети. Онази ваканция с лежане на една кълка на един адрес? Не, мерси – за нас километраж.


Лимонадата
Сама по себе си е топ, но съседите в One More Bar извадиха две нови, за които получихме референцията: "едната е боровинка с непомнякво, а другата е непомнякво с уасаби – жестоки са, изпиваш преди да успееш да снимаш". Добре че сме близо да щракнем.


Грижата
Ето един случай, в който е важно да се разнежиш от клипче с коте – козметична фирма алармира за рака на кожата по най-трогателен начин, а вече и на кирилица (кампанията иначе не е нова). Влезте във фейсбука на La Roche-Posay Bulgaria, спасете далматинец.


Кутията
И нея си я бива, а маслените сладки вътре са не-мога-да-спра, но въпросът е как се озовава в дома ти точно за кафето? Гостът я носи заедно с компанията си, ето как. Обещаваме си да сме повече като него и по-малко като онзи, дето влиза и пита "а бисквити имаш ли?"


Видеото
Преди да сме забравили вуду кошмара им с Розамунд Пайк, Massive Attack пуснаха следващ – The Spoils, в който съвършеното лице на Кейт Бланшет претърпява пълна и всевъзможна деконструкция на фона на ангелския глас на Хоуп Сандовал. Страшно си е.


Портфейлът
Казват, че е най-добре да е червен, но в момента ни се вижда най-хубаво да е на Bogdanin Brothers, които създадоха по-малкия брат на великите си чанти. Истинска кожа, ръчна работа и чист унисекс дизайн – какво повече? А, да, имат и червен. В ателието на Стефан Караджа 11-Б.


Мебелите
Архитектите с мнение за средата и рафиниран вкус за дизайн DontDIY пуснаха първите си мебели – името е Almost, но тези столове, маси и етажерки не са почти, а напълно забележителни. Шоурумът е на almostfurniture.com, дано портфейлът от Bogdanin ви е пълен.


Палачинката
Неуместно звучи, но е с бял шоколад и бисквити (от Creperie Confiture на Шишман 41). Невероятно е как тестото и хрупкавите трохи изобщо могат да се комбинират, но в тази палачинка, освен милион калории, има нещо екстра сладострастно, дявол да я вземе!


Душевното спа
Или срещите с онзи най-близък човек на света, с когото се чувстваш толкова спокоен и после толкова пречистен, сякаш си се видял с Буда. "Благодаря, че си в живота ми", казваме му днес. А вашето спа какво прави, дали да не му звъннете?
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.