Топ 10


12 октомври 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Рецептите
Консумирали са ги Дали и Гала, така че са секс и сюрреализъм на кълбо. На корицата пише Les diners de Gala, вътре има 136 рецепти с илюстрации от художника, който издава книгата през 1973, а сега Taschen я слагат пак на масата ни за 50 евро. Омари, да?


Печатницата
Нашата е Булвест Принт в Пловдив – гигантска е и всеки ден и всяка нощ помага на печата да продължава да съществува. Бяхме там да кажем "благодаря", да пипнем най-красивите машини от миналото и да видим бъдещето на мастилото – има го, даже и свети.


Котката
Явно не можем да пуснем топа без животно и днешното е каракал: дребно хищно коте, което на някои места се отглежда и на диван, защото като бебе е божество. И като пораснало пак – в Древен Египет е било свещен пазител, има нещо в тези ушета.


Приложението
Висенето по аерогари е убито време – и направо погребано без интернет. Един травъл гай спасява положението с приложението WiFox, което подава всички летищни нет пароли по картата. На foxnomad.com даже може да му помогнете с липсващите.


Конкурсът
Бившата топлоцентрала на НДК в момента е велико, но избушено хале, което има всички шансове да се превърне в център за съвременни изкуства – WhATA приеха да организират конкурса за реконструкцията му! Следим на toplocentralata.com и вярваме.


Пастата
Прясна и – si, certo – приготвена от италианец. В чинията ни е с тиквички и сьомга, но в Спагетерия при Джанкарло (на Гурко 46) правят на момента близо 10 вида. Не става за срещи, но е точно за бърз обяд (плюс чашата вино, която няма смисъл да си отказвате).


Филмът
Докато в Щатите се води мръсна пред­изборна битка (в която най разцепи Робърт Де Ниро), новият филм за Джаки Кенеди идва да покаже изгубената ценност, наречена достойнство. Натали Портман ще се прибере с Оскар, останалите – с урок.


Малката сестра
Соланж Ноулз вади трети албум, с който все по-бързо бяга от сянката на Бионсе. Да не говорим, че от три години има собствен лейбъл, диджейства и пише музика за сестра си и Кели Роуланд. Oткриваме A Seat at the Table с розовите вълни на Cranes in the Sky.


Панелките
Нашите са детско – в Азия гледката е 100 етажа по-чудовищна. Само отворете албума на Михаел Волф (на photomichaelwolf.com), който реже небето в кадрите си от Хонконг, за да усетим как бетонът е притиснал всяка надежда за собствен въздух. #екстрасмеситук


Let Go
"Есента ни показва колко красиво е да пуснеш нещата да си отидат", е забелязал някога някой и ние сме "да". Докато листата капят и капките чистят оставяме всичко ненужно да тече към шахтите. А, знаем, че го знаехте и така си правите, за един приятел го казваме.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.